Metamorfose bij damesteam Arvevo

3 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Bij het eerste damesteam van volleybalclub Arvevo gaat voor volgend seizoen veel veranderen. Zo wordt Paul van den Bragt de opvolger van trainer Hans van den Dool en stopt aanvoerster Annick Kicken (foto) in verband met drukke werkzaamheden.

Na de degradatie van vorig seizoen draait Arvevo in de huidige competitie mee in de subtop. Momenteel bezet de Arnhems-Velpse formatie een vierde plaats. “We hebben veel blessures gehad en ook nu beschikken we niet over een fitte selectie”, zegt de 28-jarige aanvoerster Annick Kicken. “Met nog 2 wedstrijden voor de boeg zit er ook niet meer in dan een vierde plaats.”
Voor Kicken worden het de laatste 2 duels in de hoofdmacht. “Ik ga volgend seizoen lager spelen. Ik heb dit seizoen weinig kunnen trainen in verband met mijn werk en dat geeft geen goed gevoel. Daarom heb ik nu de keuze gemaakt om te stoppen bij het eerste team”, zegt Kicken, die volgend seizoen haar opwachting in het derde zal maken. “Want het tweede team traint ook tweemaal per week. Bij het derde hoef ik me niet schuldig te voelen als ik er een keer niet ben. Ik hoop dat het me bevalt, want het is toch weer 2 klassen lager. De vraag is of ik daar genoeg voldoening uit haal, maar dat zal de tijd leren.”
Wat de overige leden van de selectie doen, is volgens Kicken nog niet duidelijk. “Enkele speelsters weten nog niet wat ze willen, maar Paul van den Bragt, de nieuwe trainer, voert gesprekken met de meiden. Meteen na het seizoen komen er selectietrainingen en Paul en de trainer van het tweede zullen dan bepalen wie waar gaat spelen.”
Het bestuur van Arvevo heeft Paul van den Bragt voor volgend seizoen aangesteld als opvolger van de vertrekkende trainer Hans van den Dool. Van den Bragt is een Arvevo-man. Hij speelde in het eerste mannenteam en is dit seizoen trainer-coach van het tweede damesteam. “Paul is zich door blessureleed gaan richten op het trainersvak”, zegt Kicken, die denkt dat de nieuwe trainer een ‘blijvertje’ is.
Het eerste damesteam van Arvevo verloor zaterdag in de regiodivisie met 3-2 bij Heyendaal. De eerste 2 sets gingen nog gewonnen (22-25 en 4-25), maar de daaropvolgende 3 sets kon Arvevo het niveau niet vasthouden en verloor ze alle (25-19, 25-22, 25-10). Annick Kicken serveerde de tweede set bij een 11-4 voorsprong uit.
Door blessures en ziekte was Arvevo zwaar gehavend en dat brak de ploeg in de laatste 3 sets ook op. Kicken: “De vierde plaats is dit seizoen het maximaal haalbare, maar het is de bedoeling dat we met de ‘dameslijn’ uiteindelijk weer hogerop komen.”

 
De selectie van Arvevo met geheel rechts de vertrekkende trainer Hans van den Dool.