‘Merab Jordania wilde van mij af’

30 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

John van den Brom is woensdagmiddag gepresenteerd als de nieuwe trainer van Anderlecht. “Merab Jordania wilde van mij af”, zei Van den Brom in Brussel over zijn vertrek bij Vitesse. “Een andere conclusie kan ik niet trekken.”

Van den Brom ging tijdens de persconferentie in op de afgelopen hectische week. “Ik was verrast door het bericht dat ik ‘nee’ had gezegd tegen Anderlecht. Dat was op de website van Vitesse geplaatst met quotes die niet van mij waren. Even later gaven vertrouwenspersonen rond voorzitter Jordania me dan plots te kennen dat mijn rol was uitgespeeld.”
Van den Brom begreep dat het zonder de steun van Jordania geen enkele zin had om in Arnhem te blijven. ”Maar om op deze manier te moeten vertrekken is heel hard. Er is me ook niet gezegd waarom. Maar nadat mijn vertrek onvermijdelijk was, heb ik zaterdag zelf contact opgenomen met Anderlecht.”
Van den Brom legde de schuld van de breuk bij Vitesse. Op haar beurt liet de Arnhemse club op de eigen website weten dat het ‘teleurgesteld kennis heeft genomen van het besluit van John van den Brom een contract met Anderlecht aan te gaan’.
‘Vorige week woensdag leken de gelederen gesloten en hadden alle betrokkenen zich uitgesproken voor het aanblijven van John van den Brom bij Vitesse. Kennelijk bleek het vertrouwen in een gezamenlijke toekomst toch te broos. De afgelopen dagen is er contact geweest tussen clubleiding en hoofdtrainer. Deze gesprekken hebben niet geleid tot het juiste gevoel bij alle partijen, waardoor een overgang van Van den Brom naar Anderlecht weer actueel werd’.
Op de website meldt Vitesse verder dat ‘de clubleiding zich beperkt zich tot bovenstaande verklaring en niet nader zal ingaan op vragen vanuit de media of andere stakeholders’.
Van den Brom tekende bij Anderlecht een contract voor 3 jaar. Naar verluidt betaalt Anderlecht een afkoopsom van 400.000 euro aan Vitesse.