Meniscusblessure Theo Janssen

31 januari 2014 | Van onze AS-redactie

Theo Janssen (foto) komt dit seizoen niet meer in actie. De middenvelder van Vitesse heeft donderdag tijdens de training lichte schade aan de buitenmeniscus van zijn rechterknie opgelopen. Dat heeft een mri-scan uitgewezen.

De vrees dat Janssen opnieuw geconfronteerd zou worden met een kruisbandblessure bleek ongegrond. De begaafde middenvelder scheurde op 6 oktober van het vorig jaar in het duel met Feyenoord de voorste kruisband in zijn rechterknie af. Na zijn operatie was Janssen al heer ver met zijn herstel en hoopte zelfs nog dit seizoen weer enkele wedstrijden in de hoofdmacht te kunnen spelen. De nieuwe blessure kost Janssen tenminste zes weken en dat betekent dat hij dit seizoen niet meer in actie zal komen. Orthopedisch chirurg Hans Frejlach, die Janssen ook voorzag van een nieuwe kruisband, verricht maandag de operatie.
Theo Janssen baalt enorm dat het seizoen nu voorbij is, zo laat hij op de webste van Vitesse weten. ‘Het was mijn doel om dit seizoen nog een paar wedstrijden mee te doen. Je moet altijd rekening houden met een terugval, maar dit is pure pech. Het heeft niets te maken met de kruisbandblessure. Als dit niet was gebeurd, had ik in maart weer wedstrijden kunnen spelen. Ik baal enorm dat het seizoen voor mij nu echt voorbij is.’