Meiden Eldenia te sterk voor ‘Oost’

10 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Eldenia, met 39 punten uit 13 duels koploper in de derde klasse F van het vrouwenvoetbal, heeft woensdag een oefenduel tegen het KNVB districtsteam Oost (onder 17) met 1-0 gewonnen. Ayse Alkan scoorde de enige goal.

Tot de selectie van het KNVB-team ‘Oost’, dat onderleiding staat van Jos Bolt en oud-ESA-trainer Peter van Amstel, behoren 5 meiden van Eldenia. In de oefenwedstrijd veredigden Kyra Maetzdorff, Vieve Wenting, Michelle van der Toorn, Ayse Alkan en Saskia Wessels echter de kleuren van de Eldense ploeg.
In het districtsteam onder 17 jaar van de KNVB speken 12 meiden van het beloften van FC Twente, die als ATC’65 in de topklasse uitkomen. In die ploeg spelen onder anderen de zusjes Lisa en Anne Bosveld, die SML afgelopen zomer verruilden voor FC Twente.
Eldenia was in het oefenduel in de eerste heft de bovenliggende partij. Vooral Lillian Vodegel was aan de rechterkant een plaag voor het districtsteam, dat na een half uur door Ayse Alkan op voorsprong kwam. Na de hervatting was sprake van een gelijkopgaande strijd. Eldenia gaf de voorsprong niet meer uit handen en bewees daarmee dat het in haar categorie met de top van Nederland mee kan komen.