Megastunt De Paasberg in Arnhem Cup

12 mei 2017 | Van onze AS-redactie

De zondagvoetballers van De Paasberg hebben dinsdag voor een enorme verrassing gezorgd. De uit de vierde klasse gedegradeerde Arnhemse ploeg won in de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup met 2-1 van het hoger aangeslagen MASV. In de halve finale speelt de ploeg van trainer Paul van Koppenhagen tegen hoofdklasser RKHVV.

De Paasberg behaalde in de competitie van de vierde klasse F één overwinning (thuis tegen Elistha, 2-1) en verloor 24 wedstrijden. De Arnhemmers dienden in die 25 duels met 129 tegendoelpunten vooral als kanonnenvoer, maar in het toernooi om de Arnhem Cup liet De Paasberg zich van een andere kant zien.
MASV, dan dit seizoen in de competitie twee keer van De Paasberg had gewonnen (5-2 en 7-2) beet dinsdagavond de tanden stuk op de strijders uit Arnhem-Noord. Na een 0-0 ruststand nam De Paasberg in de 58e minuut zelfs de leiding door Mauritsio Hol: 1-0. Die stand stond maar kort op het scorebord, want twee minuten later zorgde Jara Arends van afstand voor de gelijkmaker: 1-1. MASV leek door te drukken, maar in de counter was het Brian Stam die De Paasberg opnieuw op voorsprong zette: 2-1. MASV probeerde het daarna nog wel, maar keeper David Zinnemers hield zijn doel verder schoon.

Voor MASV rest na de uitschakeling in het toernooi om de Arnhem Cup nog de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. De ploeg van trainer Jhon van Beukering, die in december Marcel Gerrist opvolgde als trainer, verzekerde zich van een plek in de nacompetitie dankzij een knappe derde plaats in de rangschikking. De Arnhemse ploeg kreeg dit seizoen ook nog vier punten in mindering wegens het opstellen van twee niet-gerechtigde spelers.

In de halve finale stuit De Paasberg op donderdag 18 mei op RKHVV. De Huissense hoofdklasser versloeg afgelopen dinsdag vijfdeklasser Elsweide met 8-0. De tweede halve finale gaat tussen Duno en VDZ. De speeldatum (vrijdag 19 mei of dinsdag 23 mei) van dat duel is afhankelijk van het programma van Duno in de nacompetitie.

 

Uitslagen
Arnhem Cup, kwartfinales

Dinsdag 25 april
OVC ’85 – VDZ                    0-4
Dinsdag 2 mei
Duno – Eendracht             12-2
Dinsdag 9 mei
RKHVV – Elsweide             8-0
Donderdag 11 mei
De Paasberg (zo) – MASV   2-1

Programma
Halve finales 
Donderdag 18 mei
RKHVV – De Paasberg
Vrijdag 19 mei of dinsdag 23 mei
Duno – VDZ
De finale is op maandag 5 juni (19.30 uur)