Meer steun voor Timo Fransen

11 november 2011 | Van onze AS-redactie

Wielrenner Timo Fransen heeft Jos Zwaan opgenomen in zijn begeleidingsteam. De tandemcoureur  hoopt zich met ‘stoker’ Alfred Stelleman te kwalificeren voor de Paralympics in 2012.

Arnhemmer Timo Fransen (24) behoort tot de nationale selectie aangepast wielrennen. Hij eindigde op het WK in het Deense Roskilde begin september met Stelleman op een achtste plek. “Dat was een beetje teleurstellend, omdat een plek bij de eerste 6 op het WK al een nominatie voor Paralympics in 2012 had opgeleverd”, zegt Fransen. “Nu moeten bij wereldbekerwedstrijden in Rome en Segovia, in mei en juni van het volgend jaar, nog 2 keer bij de eerste 3 rijden. Dat is lastig, maar niet onmogelijk.”
Fransen laat zich tijdens de voorbereiding op die wedstrijden begeleiden door Jos Zwaan, eigenaar van Sauna de Bakenberg in Arnhem. Jos Zwaan heeft ruime ervaring in het begeleiden van topsporters, waaronder de wielrenners Bas Krauwel, Jesper Asselman, Luuk en Jasper Bugter. Ook Kenny van Hummel heeft acht jaar lang van de begeleiding van Zwaan gebruik gemaakt.
De samenwerking met Timo Fransen is heel bijzonder omdat het ditmaal gaat om het begeleiden van een tandem-wielrenner die samen met Stelleman hoopt te gaan deelnemen aan de Paralympics in 2012, die in Londen wordt gehouden. Fransen komt wekelijks naar Sauna de Bakenberg en wordt dan door Jos Zwaan gemasseerd. Daarnaast coacht Jos Zwaan de wielrenner Timo Fransen in het leren leven als topsporter, het leren focussen, het indelen van zijn trainingen en het creëren van een goede balans tussen trainen en rusten.