Max Burgers gelooft in revanche van VDZ in Arnhemse derby tegen SML

9 maart 2019 | Van onze AS-redactie

Boris de Kok besliste op 21 oktober van het vorig jaar de Arnhemse stadsderby in 3C van het zondagvoetbal tussen SML en VDZ: 1-0. Op sportpark ’t Cranevelt aast VDZ zaterdagavond (vanavond) in de return op revanche. “Na een voor ons wat mindere periode moet dit het keer punt worden”, zegt VDZ-aanvaller Max Burgers.

VDZ – SML is altijd een beladen derby. Burgers zou er het liefst meer spelen. “Dit zijn de leukste wedstrijden, omdat je de jongens van SML kent. We komen elkaar tegen in de stad en daarom wil je dit soort potjes ook niet verliezen.”

De uitwedstrijd ligt Burgers nog vers in het geheugen. VDZ liet in de eerste helft een paar opgelegde kansen missen, maar kwam niet tot scoren. Na de pauze werd ook het spel steeds minder. Burgers: “SML uit, dat was één van onze slechtste wedstrijden. Een paar weken terug hebben we er nog eentje gespeeld, thuis 0-0 tegen Doetinchem. We hebben dus wel wat recht te zetten. Zeker tegen SML, want voor veel mensen binnen de club zijn dit dé wedstrijden.”

Max Burgers (Foto: Nico Kooij)

VDZ leek in de titelstrijd af te haken, maar twee nederlagen van koploper OBW op rij tegen SML (2-1) en MASV (5-1) brachten de ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi terug in de race. Een gelijkspel tegen Ruurlo (1-1), twee weken geleden, was echter een domper. De achterstand op OBW is daardoor weer opgelopen naar vijf punten. “Dat gelijkspel was zeker een tegenvaller”, beaamt Burgers. “Als je kijkt naar de ranglijst moeten wij een wedstrijd tegen Ruurlo gewoon winnen. Maar we hebben niet meer zo’n brede selectie. Drie jongens zijn gestopt en Stijn van Gent, Daan van de Held en Pieter Middeldorp kampen met blessures.”

Burgers denkt dat de strijd om de titel nog open ligt. “Het gat is vijf punten, maar wij krijgen OBW en MASV nog thuis en we hebben het deels dus nog in eigen hand. Van beide ploegen kunnen wij winnen, mits we beschikken over een goede en fitte selectie.”

Maar eerst wacht SML, dat onder onder trainer David Roig Garcias, de opvolger van Roberto Straal, aan een opmerkelijke opmars bezig is. De Bakenbergbewoners pakten in de laatste 6 wedstrijden 16 punten. VDZ is thuis echter nog ongeslagen en pakte 17 punten uit 7 duels. Dat staat in schril contrast met de wedstrijden op vreemde bodem: 13 punten uit 9 duels.
Burgers: “Het verschil tussen uit en thuis, ik heb er geen verklaring voor. SML is in vorm, wij misschien wat minder. Maar ik heb vertrouwen in een goed resultaat tegen SML. Vorm maakt in dit soort wedstrijden niet uit. Dit moet een keerpunt worden. Prognose? 2-0 voor ons.”

VDZ – SML wordt al vanavond (zaterdag 9 maart) gespeeld op sportpark ’t Cranevelt. De aanvang is 19.00 uur.

* Foto geheel boven: Max Burgers in actie tijdens het duel met OBW. (Foto: Nico Kooij)

Klik hier voor het voetbalprogramma.