Matthijs Hoekstra: nog even toekijken

9 november 2010 | Van onze AS-redactie

Het gaat redelijk goed met basketbalclub Arnhemia Eagles, maar minder met Matthijs Hoekstra. De spelverdeler kwam dit seizoen nog niet in actie bij de medekoploper van de eerste divisie A. AS sprak met Matthijs Hoekstra.

Waarom heb je nog niet gespeeld?
Matthijs Hoekstra: “Een week voordat de voorbereiding begon deed ik mee aan een straatbasketbaltoernooi. Na een botsing kwam ik verkeerd terecht en ging door mijn enkel.”

Het is niet voor het eerst, dat je langdurig aan de kant moet blijven.
“Het is nu voor de vierde keer geweest, dat ik er doorheen ben gegaan. In een half jaar gebeurde het me drie keer. Er is een mri-scan gemaakt en daaruit bleek dat er overal kleine kneuzingen in het gewricht zitten. Dat heeft dus rust nodig en het betekent ook dat bij elk nieuw letsel het herstel langer duurt.”

Kom je in 2010 nog in actie?
“Ik heb deze week mijn laatste behandeling bij de fysiotherapeut. Daarna heb ik een afspraak bij de sportarts. Het kan nog wel even duren, voordat ik weer competitiewedstrijden speel. Sinds een paar weken train ik wel mee en doe ik de dingen die ik kan. Dat is zo’n beetje alles, behalve de partijvormen. Ik richt me op januari.”

Wat is nu je rol bij de ploeg?
“Ik ben er nog steeds bij betrokken. Er zijn een paar nieuwe jongens bij de groep. Die help ik om helemaal bij het team te gaan horen. En vorige week zondag zijn we met zijn allen uit gaan eten. Dat vind ik leuk om te organiseren. Dus dat is nu een beetje mijn rol.”

Hoewel jullie zaterdag hebben verloren van Orca’s, draait het team aardig. Wordt het moeilijk om weer een plek te veroveren?
“De selectie telt nu 12 spelers. Ik ben dus nummer 13 en eerdaags komt ook Richard Kofi nog terug uit Amerika. Maar ik ben daar niet zo mee bezig. Ik moet eerst fit worden en conditioneel ben ik ook nog lang niet op niveau.”


Matthijs Hoekstra (links) in actie voor Arnhemia Eagles.