Matig Vitesse onderuit bij Lierse SK

19 juli 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft vrijdagavond een oefenwedstrijd tegen Lierse SK verloren. De door Stanly Menzo getrainde Belgische formatie was met 2-1 te sterk.  Die stand was al bij rust bereikt. Theo Janssen zorgde voor de Arnhemse treffer.

Vitesse leverde tegen Lierse SK een matige prestatie. Het ging al in de beginfase fout voor de ploeg van trainer Peter Bosz, toen oud-Feyenoorder Hossam Ghaly profiteerde van een fout in de defensie van Vitesse: 1-0. Na een hoekschop zorgde Theo Janssen nog wel voor de gelijkmaker, maar halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg tegen het slordig spelende Vitesse opnieuw op voorsprong: 2-1.
Defensief klopte er weinig van bij Vitesse en met name de door Anderlecht begeerde Guram Kashia maakte allesbehalve een solide indruk.
Na de hervatting keerde Theo Janssen door een kuitblessure niet meer terug. Het spel van Vitesse werd er daardoor ook niet beter op. In de stand kwam in de povere tweede helft geen verandering meer.

Opstelling Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, van der Heijden, Van Aanholt; Vejinovic, Havenaar (Pedersen), Janssen (Pröpper); Qazaishvili, Reis (Tighadouini), Kakuta.