Matig VDZ totaal niet bij de les

17 maart 2013 | Van onze AS-redactie

Het duel in de derde klasse C tussen Doetinchem en VDZ was al na een kwartier gespeeld. VDZ, dat dramatisch aan de wedstrijd begon, keek toen al tegen een 3-0 achterstand aan. Eindstand: 6-2.

“We hadden een hele slechte start. Veel spelers gaven niet thuis”, verklaarde elftalleider Michiel Molenaar van VDZ na afloop. “De gemoedstoestand van trainer Willy Melchers? Laten we het er maar op houden dat hij na afloop heel boos was.”
Aan de eerste Doetinchemse treffer hing een zwaar buitenspelluchtje, maar VDZ, spelend zonder de Tjalle Bomers, martijn van Gessel (beiden geschorst) en de gebleseerde Stijn van Gent, bakte er in het eerste kwartier weinig van. Halverwege de eerste helft zorgde Paul Rutgers na een steekpass van Joris Schemkes voor 3-1. Na een half uur was de oude marge weer hersteld (4-1), maar nog voor rust schoot Pieter Middeldorp raak (4-2), weer op aangeven van Schemkes.
Na de pauze kreeg VDZ voldoende kansen, maar Soufian Arjoch en Pieter Middeldorp faalden vrij voor de Doetinchemse doelman. In de ogen van VDZ had de bal ook nog twee keer op de stip gekund, maar daar wilde de arbiter niets van weten.
Zes minuten voor tijd was het over en sluiten voor VDZ. Na een te korte terugspeelbal passeerde een Doetinchemse aanvaller VDZ-doelman Tom Witjes voor de vijfde keer. Vlak voor tijd werd het uit een counter ook nog 6-2.