Matig VDZ pakt toch drie punten

4 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ is door een 4-2 zege op Brummen geklommen naar de tweede plek op de ranglijst van de derde klasse C. Met 17 punten uit 9 duels bedraagt de achterstand op koploper SML 2 punten.

Tegen rode lantaarndrager Brummen nam VDZ al na zes minuten een voorsprong. Pieter Middeldorp scoorde na een steekpass van Soufiane Arjoch: 1-0. Lang kon VDZ niet genieten van die stand. Drie minuten later was het al gelijk: 1-1.
Binnen het half uur scoorde Arjaoch op aangeven van Kars deutekom 2-1. Pieter Middeldorp bepaalde de ruststand op 3-1, nadat hij de bal bij het uitverdedigen van Brummen had onderschept. De gasten claimden nog wel een treffer toen de bal van buiten het strafschopgebied hard werd ingeschoten, maar op dat moment floot de arbiter ook voor het rustsignaal. De bal verdween achter doelman Tom Witjes in het VDZ-doel, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt niet goed.
Na rust halveerde Brummen in de 54e minuut de achterstand via een van richting veranderd schot. Twaalf minuten voor tijd beslisste Martijn van Gessel de wedstrijd. Hij maakte na een dieptepass, vrij voor de keeper, geen fout: 4-2.
“Het was matig. In ieder geval een stuk minder dan vorige week tegen Neede”, zei elftalleider Michiel Molenaar van VDZ na afloop.

Derde klasse C
Neede – Ruurlo                 1-3      
VDZ – Brummen                4-2
Vorden – SML                    0-2
WVV ’34 – Doetinchem      1-2
FC Trias – VIOD                 1-3  
Eibergen – Pax                  2-1