MASV verrast RKHVV in districtsbeker, ook Duno verder

30 november 2017 | Van onze AS-redactie

MASV heeft in de tweede ronde van de KNVB districtsbeker oost voor een grote verrassing gezorgd. De ploeg van trainer John van Beukering, uitkomend in de derde klasse, won woensdagavond op het Huissense sportpark de Blauwenburcht met 2-1 van hoofdklasser RKHVV.

De thuisclub nam in de 21e minuut nog wel een voorsprong door Lennart Rekmans, maar MASV kwam na rust ijzersterk terug. Halverwege de tweede helft zorgde Danny Hessing uit een vrije trap voor de gelijkmaker: 1-1. Een strafschoppenserie leek dichtbij, maar vier minuten voor tijd kopte invaller Dwayne Grot de bezoekers naar de volgende ronde: 1-2.
Zo zette MASV de succesreeks voort. De Arnhemse ploeg gaat het ook in de competitie voor de wins en staat in de derde klasse C op de eerste plaats met een voorsprong van 6 punten op achtervolger DCS. In de hoofdklasse A kan RKHVV zich vanaf nu volledig richten op de competitie. De formatie van de na dit seizoen vertrekkende trainer Frans Koenen zit volop in degradatiezorgen. De Huissenaren staan op een zestiende en laatste plaats met 7 punten uit 12 duels.

Zaterdageersteklasser Duno gaf woensdag avond ook een vervolg aan het bekertoernooi. Voor de ontmoeting met Trekvogels was de ploeg uit Doorwerth uitgeweken naar het Wageningse sportpark De Zoom. Op het kunstgras van SKV kreeg Trekvogels geen kans: 6-1.
De bezoekers uit Nijmegen kwamen nog wel op voorsprong, maar al voor de pauze draaiden Civard Sprockel en Roy Talsma de rollen om: 2-1. Carlos dos Santos, ingevallen voor Achmed Lak, besliste het duel drie minuten na rust: 3-1.  Shapoul Ali zorgde voor 4-1 en 5-1. Mimoun Eloisghiri, die in de 62e minuut Kevin Sissing verving, was de aangever bij die laatste treffer. Eloisghiri, inmiddels ook aangesloten bij het sterrenensemble van Duno, maakte daarmee na lang blessureleed zijn rentree. Op aangeven van Ryan Bouwmeester bepaalde Dos Santos vlak voor tijd de eindstand op 6-1.

Voor Duno staat er nu een wedstrijd in de tussenronde op het programma. Tegenstander daarin is de zondagse hoofdklasser Jong Achilles ’29, dat in de tweede ronde met 4-1 won bij Dio ’30. In die derde (tussen)ronde worden zeven wedstrijden gespeeld, in de periode van 19 tot en met 21 december. Na die derde ronde zijn er nog 32 ploegen in de strijd om de KNVB districtsbeker. daarvoor heeft MASV zich dus al geplaatst.

KNVB districtsbeker oost
Tweede ronde
Uitslagen
Dinsdag 28 november

DTS Ede – SC Rheden                     0-4
CSV Apeldoorn – SDV Barneveld  0-1
Juliana ’31 – Alverna                         0-1
Hatert – AWC                                    afg
Dio ’30 – Jong Achilles ’29               1-4
Woensdag 29 november
RKHVV – MASV                                 1-2
Duno D – Trekvogels                       6-1
DCS 2 – SKV                                      0-2
DFS – Groesbeekse Boys                3-0
Programma
Donderdag 30 november
Krayenhoff – Blauw Wit
Woezik – Activia
Dinsdag 5 december
Silvolde – Eibergen
Dinsdag 12 december
Hatert – AWC
Dinsdag 19 december
Be Quick Z – De Bataven (20.00 uur)
Datum nog onbekend
Winnaar Roda ’28-BVC ’12 – Brakkenstein

Derde ronde (tussenronde)