MASV: twee finales in vijf dagen

8 mei 2018 | Van onze AS-redactie

Zondag, tijdens de uitwedstrijd bij Groessen, zat hij nog ziek thuis. Woensdagavond staat Jhon van Beukering, trainer van MASV, weer gewoon langs de lijn. Zijn ploeg staat dan op het eigen sportpark Malburgen-West in de finale van de KNVB districtsbeker oost tegenover zaterdaghoofdklasser DFS uit Opheusden. Ongeacht de uitslag, heeft MASV daarmee al historie geschreven.

Voor MASV wordt het een spannende week, want vier dagen later staat in Zevenaar de competitiekraker tegen DCS op het programma. Door het gelijkspel van DCS bij Gendringen (2-2) en de winst van MASV (4-2) bij Groessen delen de twee titelkandidaten de koppositie in de derde klasse C. “Ik zie de wedstrijden tegen DFS en DCS als twee finales”, zegt Van Beukering. “Maar de competitie is het belangrijkste. We trainen dinsdagavond heel licht en de spelers met klachten gaan naar de verzorger. Ik neem geen risico ‘s, spelers met pijntjes beginnen woensdag op de bank. Zondag zijn er weer nieuwe kansen.”

Bij MASV viel Oveo Ubbergen zondag tegen Groessen uit met een liesblessure en kampt Bjorn van Koppenhagen met hamstringklachten. Hun meespelen is dus twijfelachtig. “Daarom heb ik Tim Cornelissen (ex-Vitesse en nu uitkomend in een lager team van MASV, red.) weer bij de selectie gehaald. En het is jammer dat Vitesse woensdag in de nacompetitie bij ADO Den Haag speelt, want anders had ik Nicky Hofs er ook bijgehaald. Op die manier had je ook weer spelers kunnen sparen voor zondag.”

Van Beukering zegt daarmee niet dat hij de bekerfinale niet serieus neemt. Integendeel. “Dit is verschrikkelijk leuk. Met Dennis, mijn broer, heb ik al eens in de halve finale gestaan met FC Presikhaaf. Verloren we van HSC ’21. Dat hebben we nu al overtroffen en we zullen er ook alles aan doen om te winnen. Maar je moet ook reëel zijn. DFS heeft heel veel kwaliteit.”

MASV strijdt nog op drie fronten, want de Arnhemse club staat ook nog in de halve finale van de Arnhem Cup. Van Beukering is, ondanks het overvolle programma, niet bang overal naast te grijpen. “Daarom nemen we ook geen risico ’s met niet geheel fitte spelers. En kijkend naar resultaat, dan hebben wij een ploeg die zich heel goed voor bepaalde wedstrijden kan opladen.”

Dat liet MASV vooral zien in het toernooi om de districtsbeker. Vele hoger spelende clubs gingen onderuit tegen de Arnhemse derdeklasser, die door het bereiken van de laatste vier al verzekerd is van een plek in de voorronde van de grote KNVB-beker. Daarmee schreef de ploeg van trainer Jhon van Beukering al geschiedenis. Daar kan woensdagavond nog een mooie bladzijde aan worden toegevoegd.

De finale tussen MASV en DFS wordt gespeeld op het Arnhemse sportpark Malburgen-West en begint woensdag 9 mei om 20.00 uur.

Zie ook: Siep knalt MASV naar bekerfinale (klik hier)

Foto boven: Jhon van Beukering in een sfeervolle entourage tijdens de kwartfinale tegen DETO. (Foto: MASV)