MASV slaat eerste slag bij VVO

25 september 2017 | Van onze AS-redactie

Met twee rake kopballen uit corners bezorgde Danny Hessing voor MASV de overwinning tegen VVO. Slechts negen minuten had de invaller nodig om op het zeer fraaie Rozendaalse sportpark De Pinkenberg de 1-0 achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. In het enerverende, bij vlagen pittige, maar ook wat povere duel kreeg de titelfavoriet in de derde klasse C net iets te veel.

“Titelfavoriet? Nou, nog niet. Je behoort pas tot de favorieten als je na zeven wedstrijden nog bovenin staat”, sprak de winnende trainer Jhon van Beukering na afloop.
De selectie van MASV is er echter één om van te watertanden op het niveau van de derde klasse. Het merendeel van de groep die Van Beukering  tot zijn beschikking heeft, speelde ooit in de hoofdklasse. “De bank is zo goed, dat we niet verzwakken”, beaamde Van Beukering, die na de 1-0 van Sam van den Nieuwenhof meteen ingreep. Danny Hessing kwam in de 67e minuut in het veld voor aanvoerder Jaimy Vahlkamp en de 40-jarige spits had minder dan tien minuten nodig om de wedstrijd te beslissen in het voordeel van MASV.
“Ik heb Danny afgelopen week teleur moeten stellen”, vertelde Van Beukering. “Want Essen Gürbüz is mijn eerste spits. En ja, als je dan iemand als Danny achter de hand hebt…..”
Voor Van Beukering is het zaak alle kikkers dit seizoen in de kruiwagen te houden, want ook spelers als Rifat Bugdayci en Moussa Hamdaoui zaten tegen VVO op de bank. Van Beukering: “Dat gaat me wel lukken, hoor. We hebben een grote selectie, maar iedereen weet hoe het zit. Ik ben daarover heel duidelijk geweest en alle jongens weten hoe de verhoudingen liggen.”
MASV gaat een rol van betekenis spelen en dat weet Van Beukering, die zich naar buiten toe, bescheiden opstelt, ook. “Onze grootste valkuil? Dat is als we niet meer voor elkaar door het vuur gaan.” 

VVO – MASV was een meeslepend duel, maar mede door de vele overtredingen haalde de wedstrijd geen hoog niveau. Doelman Marc te Witt van VVO redde voor de pauze twee keer fabelachtig op inzetten van Angelo Siep en de thuisclub was nog het dichtst bij een treffer via Berni van Vloten. Hij schoot de bal uit een vrije trap echter tegen de paal. 
Op aangeven van Jillert Krikke brak Sam van den Nieuwenhof de wedstrijd een kwartier na rust open. De aanvaller schoot de bal met binnenkant links beheerst langs de voortreffelijke MASV-doelman Raymond van Driel: 1-0. “Ik ben dan een trainer die meteen alles op de aanval gooit”, vertelde Van Beukering, die met het inbrengen van Danny Hessing het gelijk aan zijn zijde kreeg. De invaller kopte op identieke wijze twee keer raak uit een corner: 1-2. Van Beukering: “Op basis van onze kansen in de eerste helft vond ik de zege ook verdiend.”

VVO, gehavend door tal van blessures, probeerde het daarna nog wel, maar de precisie ontbrak. Bovendien moest de Velpse ploeg vanaf de 82e minuut met tien man verder. Sam van den Nieuwenhof ging veel te wild in op Nick Buijl en kon met rood vertrekken. Dat zo ’n beetje heel MASV moord en brand schreeuwde, hielp mee aan de beslissing van Van der Beek om rood te trekken.
Van der Beek had verdediger Jara Arends van MASV twee minuten daarvoor na zijn ook al wilde tackle op Ted Bronkhorst eveneens de rode kaart kunnen geven, maar de spelers van VVO maakten daarna beduidend minder misbaar. Arends kwam vervolgens met een gele kaart heel goed weg. “Van mij had die rode kaart voor Van den Nieuwenhof ook niet gehoeven”, nam Van Beukering het na afloop sportief op voor de aanvaller van VVO. “Die Sam is een fantastische voetballer, maar verloor even zijn hoofd toen het wat minder ging.”

VVO zat na het verlies met een kater. “Na die 1-0 had ik het gevoel dat we de wedstrijd konden winnen’, zei VVO-speler Jillert Krikke. “In de eerste helft kreeg MASV nog een paar goede kansen, maar na rust hebben we niets meer weggegeven en ontstond er in de omschakeling ruimte voor ons. Jammer dat we het op dode spelmomenten hebben weggegeven. Twee identieke goals. Doodzonde.”
Krikke had begrip voor de rode kaart van Van der Beek aan zijn ploeggenoot Van den Nieuwenhof. “Sam ging er volle bak in, maar was net te laat. Als je tegenstander dan ook op snelheid ligt, dan ziet het er erg uit. Ik snap dat de scheidsrechter dan rood geeft, maar die had hij natuurlijk kort daarvoor ook aan Jara Arends moeten geven. Die kwam er vol met gestrekt been in.”
Krikke zat na het verlies niet bij de pakken neer. “Het was toch een beetje David tegen Goliath. MASV heeft veel meer geld te besteden. Onze ploeg bestaat voor tachtig tot negentig procent uit jongens die van VVO zelf zijn. Met VVO komt het wel goed.”

* Klik hier voor de uitslagen van het zondagvoetbal.

* Foto geheel boven: Aanvoerder Berni van Vloten van Vloten trapt de bal weg na een corner van MASV. (Foto: Nico Kooij)
* Foto midden: Sam van den Nieuwenhof druipt aangeslagen af na zijn rode kaart. (Foto: Nico Kooij)
* Ook onderstaande foto ’s zijn gemaakt door Nico Kooij.


Gevaar voor het doel van VVO. Sam van den Nieuwenhof kopt de bal weg voordag Essen Gürbüz gevaarlijk kan worden.


Danny Hessing (20) loopt juichend weg na zijn winnende treffer. 


Een gezellig onderonsje tussen aanvoerder Jaimy Vahlkamp van MASV en Sam van den Nieuwenhof.


Aanvoerder Berni van Vloten van VVO wijst scheidsrechter Adrie van de Beek na de rode kaart voor Sam van den Nieuwenhof op een eerdere situatie die geen rood opleverde voor MASV.


Nick Buijl van MASV is weer opgelapt na de overtreding van Van den Nieuwenhof en kan de wedstrijd uitspelen.