MASV: over 3 weken nieuwe trainer

7 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Het bestuur van MASV gaat ervan uit dat er per 1 februari een nieuwe trainer is voor de hoofdmacht. Op korte termijn beginnen de gesprekken met kandidaten. Half december stapte trainer Tonnie Klijnhout op.

MASV wil in elk geval een nieuwe man hebben en zal de ontstane situatie niet intern oplossen. Voorzitter Ben de Ridder: “We streven er inderdaad naar om een nieuwe trainer voor de groep te hebben. We hebben nu zes of zeven kandidaten. Of ze hebben zelf gesolliciteerd of we hebben ze benaderd. Het zal in elk geval een trainer zijn die nu vrij is. Ik denk dat er binnen enkele weken duidelijkheid is.”
Een nieuwe trainer zal niet de enige verandering zijn. Een aantal spelers die in de eerste seizoenshelft opstapten, is inmiddels weer in training, en zal weer deel uitmaken van de selectie. De meesten stopten omdat ze het niet eens waren met het beleid van trainer Klijnhout. Dat waren Leroy Dekker, Samir Yazilitas, Badr en Faouzi Azoum, Wesley Rodermond en Achmed Yiaar. De Ridder: “Een aantal van die spelers is weer in training. En met hen moet MASV weer op het niveau komen waar het hoort.” 
Wie niet terugkeert is Patrick Janssen, die opstapte nadat hij trainer Klijnhout te lijf was gegaan. MASV voelt ook geen behoefte om weer met Janssen in gesprek te gaan, meldt De Ridder.