MASV neemt met zege op VDZ voorschot op titel, VVO zet stap richting klassebehoud

27 maart 2019 | Van onze AS-redactie

MASV heeft in de derde klasse C van het zondagvoetbal opnieuw afgerekend met een concurrent in de strijd om de titel. Op sportpark ’t Cranevelt was de Zuid-Arnhemse ploeg te sterk voor stadgenoot VDZ: 0-3. VVO is een stap dichter bij klassebehoud door een 4-2 thuiszege op Gendringen.

MASV speelde na de winterstop acht wedstrijden en bleef daarin ongeslagen. Alleen thuis tegen VDZ (1-1) en uit tegen Pax (3-3) verspeelde de ploeg van trainer Tim Cornelisse punten.

De Arnhemmers waren het meest constant en rekenden zo bovendien af met alle concurrenten. SC Rheden (3-2), OBW (5-1), Grol (4-2) en afgelopen zondag dus VDZ (3-0) waren niet opgewassen tegen MASV, dat met nog zeven wedstrijden voor de boeg een voorsprong van 4 punten heeft op OBW.
OBW is daarmee de nog enig overgebleven concurrent. VDZ liet de kans om mee te blijven doen in de titelstrijd zondagmiddag liggen. Angelo Siep zette de gasten kort voor de pauze op aangeven van Ramon van ’t Veld op 0-1. De topschutter van MASV had daarvoor al enkele goede kansen laten liggen.

Jasper Lurvink (VDZ) trekt uit teleurstelling zijn shirt voor zijn gezicht, nadat hij de bal tegen de lat heeft gekopt. (Foto: Nico Kooij)

VDZ was nog voor de pauze dicht bij de gelijkmaker, maar de kopbal van Jasper Lurvink belandde tegen de lat. Max Burgers had in de rebound dezelfde pech.
Lurvink eiste na de hervatting een hoofdrol op door de bal te verspelen aan Siep en vervolgens een overtreding te maken. Voor de VDZ-verdediger betekende dat het einde van de wedstrijd: rood. De toegekende strafschop werd door Dion Visser benut. Doelman Kwint Ceelen was kansloos: 0-2. Ook VDZ kreeg daarna nog mogelijkheden, maar het vizier stond niet op scherp bij de voorwaartsen van de thuisploeg. In de slotfase maakte invaller Lennart Rekmans er nog 0-3 van voor de ploeg van assistent-trainer Marco van Zanten. Hij verving hoofdtrainer Tim Cornelisse, die verplichtingen had bij Vitesse, zijn andere werkgever.

Jasper Lurvink heeft Angelo Siep (MASV) onderuitgehaald en krijgt rood. Dion Visser (4) van MASV zal de toegekende strafschop benutten. (Foto: Nico Kooij)

MASV (36 punten uit 19 duels) en OBW (32 uit 19) zijn de enig overgebleven titelkandidaten. Voor VDZ, op basis van de aanwezige kwaliteit voor aanvang van het seizoen getipt als titelfavoriet, rest nu hooguit een plek in de nacompetitie. OBW pakte de eerste periodetitel, de tweede is komende zondag voor MASV als de Arnhemse ploeg wint bij Ruurlo. In dat geval is de nummer drie in de eindstand aan het einde van het reguliere seizoen ook verzekerd van een plaats in de nacompetitie.
Dat wordt nog een spannende strijd, want VDZ (33 uit 19, doelsaldo +21), SML (33 uit 19, +6), SC Rheden (33 uit 19, +1) en Grol (32 uit 19, +10) komen daarvoor in aanmerking.

Joost Baarslag van VVO komt net een pas te kort om tot scoren te komen. (Foto: Aafje Boerma).

VVO, spelend zonder Ramon van Steenbergen (geblesseerd), Berni van Vloten (geschorst) en Joost Baarslag (niet fit genoeg voor 90 minuten), leek in de thuiswedstrijd tegen nummer laatst Gendringen de buit al bij rust binnen te hebben. Dennis de Ridder zette de Velpse ploeg op sportpark De Pinkenberg op aangeven van Justin van Reem al na tien minuten op 1-0. De ploeg van trainer Martijn van de Hel kreeg daarna kansen genoeg, maar een lob van Thijs Janssens ging naast en een kopbal van Paolo Riva werd van de lijn gehaald. Luttele seconden voor de pauze werd het toch 2-0. Na een vloeiende aanval, waarin Bas Korteling, Paolo Riva en Timmo Hoekstra elkaar gemakkelijk vonden, kwam de bal uiteindelijk bij Jordie van Doesburg die van buiten het strafschopgebied uithaalde: 2-0.

Na de pauze gaf de thuisploeg het duel uit handen. Gemakzucht kreeg de overhand en na iets meer dan een kwartier was de stand gelijk: 2-2.
“Dat had niet mogen gebeuren, maar het is knap dat we het daarna toch weer oppakten”, was Van de Hel toch nog mild over zijn ploeg.
Invaller Jan Leenmans, speler van JO-19 was er als de kippen bij toen doelman Jeroen Kraan de bal na een schot niet klem kreeg (3-2) en invaller Joost baarslag pikte in de slotfase ook nog zijn goaltje mee: 4-2.
VVO, zevende met 17 punten uit 18 wedstrijden, kan zondag in de thuiswedstrijd tegen Vios B (twaalfde met 17 uit 18) definitief afstand nemen van de degradatiezone. Behalve Vios B staat ook MvR (15 uit 18) op een nacompetitieplek. Gendringen (11 uit 18) staat op de laatste plak en dat betekent aan het einde van de rit rechtstreekse degradatie.

* Foto geheel boven: VVO-spits Joost Baarslag komt ten val in een duel met doelman Jeroen Kraan van Gendringen, maar arbiter RĂ©mon de Ridder ziet er geen strafschop in. (Foto: Aafje Boerma)
* Alle foto ’s van VDZ – MASV zijn gemaakt door Nico Kooij.

Aron Gerritsen van VVO (rechts) in duel met Luuk Messink van Gendringen. (Foto: Aafje Boerma)

Max Burgers van VDZ, stijlvol in actie.
Ramon van ’t Veld (links) van MASV in duel met Tom Frequin van VDZ.
Bjorn van Koppenhagen van MASV torent boven iedereen uit.
Doelman Kwint Ceelen van VDZ brengt net voor de doellijn redding.
Dion Visser (rechts) in de achtervolging op Michael van Schieveen.