MASV loot Rood Wit in districtsbeker

7 september 2016 | Van onze AS-redactie

MASV, uitkomend in 4F van het zondagvoetbal, speelt in de eerste knock-outronde van de KNVB districtsbeker Oost in Groesbeek tegen de zondagse tweedeklasser Rood Wit. SML wacht ook al een zware tegenstander. De ploeg van trainer Roberto Straal gaat in de eerste ronde op bezoek bij zaterdaghoofdklasser CSV Apeldoorn.

In de eerste ronde kan het aantal regionale clubs wel eens flink gereduceerd worden. Zo speelt ook AVW ’66 een uitwedstrijd tegen een zaterdaghoofdklasser. In Barneveld is SDVB de tegenstander. De zaterdagvoetballers van Sportclub Veluwezoom (3A) gaan op bezoek bij Woezik, dat uitkomt in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal. OVC ’85 (4F zondag) mag het thuis opnemen tegen eersteklasser Quick 1888.
arnhemse-boysArnhemse Boys (4F zondag) treft in DIO ’30 (3D) ook al een ploeg die hoger speelt. Eldenia (3D West I) lijkt het nog het best te hebben getroffen. De ploeg van trainer Erwin Koen krijgt bezoek van de zondagse vierdeklasser Achilles ’29.

De KNVB district oost maakte de ‘loting’ woensdagmiddag bekend. De bond had de 156 ploegen verdeeld over drie speelregio ’s om de reisafstanden binnen de perken te houden. De wedstrijden in de eerste ronde worden gespeeld in het weekeinde van 22 en 23 oktober. Staat er voor één van beide ploegen een competitiewedstrijd op het programma, dan wordt het bekerduel midweeks gespeeld, voorafgaand aan het vastgestelde weekeinde.

KNVB districtsbeker oost
Loting eerste ronde met regionale clubs

DUNO – Terschuurse Boys
Woezik – Veluwezoom (za)
CSV Apeldoorn – SML
SDVB Barneveld – AVW ’66
Eldenia – Achilles ’29
Germania – Jonge Kracht
Voorwaarts Twello – Driel
OVC ’85 – Quick 1888
DCS – Groesbeekse Boys
Groessen – Dierense Boys
DIO ’30 – Arnhemse Boys
Bemmel – Loenermark
SCP – RKHVV
De Bataven – Activia
Rood Wit – MASV
DVC ’26 – AZC
Angeren – Nijmegen/Krayenhoff