MASV houdt uitzicht op periodetitel na spectaculaire zege

22 november 2016 | Van onze AS-redactie

MASV heeft door een spectaculaire 4-3 overwinning in de inhaalwedstrijd op Angeren nog steeds een piepkleine kans op de eerste periodetitel. De ploeg van trainer Marcel Gerrist moet dan in het restant van twee minuten van het op 18 september gestaakte duel met Driel nog wel de gelijkmaker scoren. De Betuwse ploeg leidt met 3-2.

In de strijd om de eerste periodetitel gaat MASV met 19 punten uit 7 duels aan de leiding. Het Oosterbeekse OVC ’85 heeft 19 punten uit 8 wedstrijden, maar een veel beter doelsaldo dan MASV (plus 18 tegen plus 12). Komt MASV in het restant van de wedstrijd tegen Driel niet meer tot scoren, dan gaat de eerste periodetitel op basis van een beter doelsaldo naar OVC ’85.
Afgelopen zondag had OVC ’85 een plek in de nacompetitie al binnen kunnen hebben als Angeren in de uitwedstrijd bij MASV wat zorgvuldiger met de kansen was omgegaan.  Zo miste de Betuwse ploeg twee strafschoppen en stonden ook paal en lat Angerense treffers in de weg.
In de eerste helft leek MASV op weg naar een simpele zege, want door doelpunten van Bjorn van Koppenhagen, Danny Hessing en Marc Comans leidde de thuisploeg binnen 20 minuten met 3-0. Nog voor rust scoorde Angeren tegen (3-1) en daarna waren de bezoekers oppermachtig. Kort na de pauze miste Angeren twee keer een strafschop, maar scoorde later toch 3-2. De gelijkmaker leek een kwestie van tijd, maar Veli Arslantas verschafte de thuisclub weer lucht: 4-2. Na een knal op de lat keerde de spanning even later terug (4-3), maar met meer geluk dan wijsheid hield MASV die voorsprong vast.
In de totaalstand gaan Driel en MASV samen met 22  punten uit 9 duels aan kop. De gestaakte wedstrijd Driel – MASV is ook in die stand niet meegenomen.

In de derde klasse C verstevigde Bon Boys door een 6-0 zege bij GSV ’38 de koppositie. De ploeg uit Haaksbergen heeft 25 punten uit 10 wedstrijden. DVC ’26 en DCS volgen met 18 uit 10 op gepaste afstand. VVO, VDZ en Groessen delen met 17 uit 10 de vierde plaats.

UITSLAGEN ZONDAGVOETBAL
INHAALPROGRAMMA
ZONDAG 20 NOVEMBER
DERDE KLASSE C

GSV ’38 – Bon Boys              0-6
Grol – FC Trias                      2-0 

VIERDE KLASSE F
MASV – Angeren                   4-3