MASV grijpt naast de beker

10 mei 2018 | Van onze AS-redactie

Een droom leek werkelijkheid te worden. Twee fraaie doelpunten van Angelo Siep bezorgden MASV in de finale van de KNVB districtsbeker oost woensdagavond een 2-0 voorsprong tegen DFS. Na de pauze schroefde de zaterdaghoofdklasser het tempo op en sloeg het met vijf treffers genadeloos toe: 2-5. “Het was een mooi begin. Jammer dat het na rust zo liep, want anders was ik het mannetje geweest”, zei de Arnhemse doelpuntenmaker.

Op het bomvolle sportpark Malburgen-West was de strijdwijze van MASV vanaf de eerste minuut duidelijk. Geen ruimte weggeven en bij balwinst zo snel mogelijk de diepte zoeken. Dat bleek een succesvolle tactiek, want DFS verkeek zich twee keer in een messcherpe counter van de thuisploeg. In de 11e minuut scoorde Siep na een breedtepass van Shiwan Hamdaziz en na een half uur lepelde de rappe aanvaller na een dieptepass de bal over DFS-doelman Jasper Heusinkveld in het doel: 2-0.
DFS kon daar in de eerste helft niet al te veel tegenover stellen. De ploeg uit Opheusden speelde in een te laag tempo om de defensie van MASV te kunnen verontrusten. Kort voor de pauze was DFS-verdediger Tim Sanders gevaarlijk met een kopbal. Doelman Raymond van Driel van MASV redde katachtig, waarna Hamdaziz de bal van de lijn trapte. 

Na de hervatting werd alles anders. Thijs Hendriks raakte eerst nog de paal, maar in de 55e minuut was het toch raak voor DFS. Rick van Walsem halveerde koppend de achterstand: 2-1. Shiwan Hamdaziz probeerde de bal nog voor de lijn weg te halen, maar dat was blijkbaar niet gelukt (zie video onder). “Die goal viel veel te snel”, sprak Siep. “En toen het drie minuten later ook nog gelijk werd, knakte er wat bij ons. We kwamen niet meer onder de druk vandaan en werden gewoon overlopen.”

Dat werd nog erger na een rode kaart voor Marc Comans. De Arnhemse middenvelder kon in de 61e minuut vertrekken na een overtreding op Thijs Hendriks, een minuut eerder voor verantwoordelijk voor de gelijkmaker van DFS.  Met tien man was MASV niet meer opgewassen tegen de ploeg van trainer Scott Calderwood. Rutger Worm, Levi Raja Boean en Marijn de Kler tilden de stand naar 2-5.
“Dat is na een 2-0 voorsprong toch een teleurstelling”, zei Siep. “Maar als je ziet wat we bereikt hebben, kunnen we ook trots zijn. Ik sta hier toch maar met een medaille.”

Trots was ook verdediger Davy van der Kolk, die alleen geen goed gevoel had bij de gelijkmaker van Thijs Hendriks. Van der Kolk gaf zijn opponent te veel ruimte waardoor de aanvaller verwoestend kon uithalen. “Maar ja, Thijs Hendriks heeft in de Jupiler League bij Achilles ’29 veertig goals gemaakt, ik voetbal maar bij MASV”, relativeerde van der Kolk. “Toch denk ik dat DFS in eerste instantie onder de indruk was van de entourage. We hebben natuurlijk ook wel wat teweeg gebracht. We speelden een finale, wanneer zal dat nog eens een club uit Arnhem lukken? En kijk eens hoeveel mensen er waren. ook mijn vrienden en collega ’s zijn komen kijken.”

Van der Kolk beaamde dat er sprake was van groot krachtsverschil. “Daarom moet je hopen dat het na rust veel langer 2-0 blijft. Maar DFS heeft veel kwaliteit en dan zie je ook dat je alleen met passie en ook nog met tien man te weinig tegenstand kunt bieden. Tegen een ploeg als DFS moet je ook met verstand spelen. maar we hebben een prachtige prestatie geleverd. In het bekertoernooi kun je spreken van een teamprestatie, want alle selectiespelers hebben er aan bijgedragen.”

Trainer Jhon van Beukering van MASV sprak van een unieke avond. “We hebben heel Arnhem uit huis gehaald. Kijk eens wat een mensen er waren. We hebben het voetbal in Arnhem op de kaart gezet.”
Net als de vele toeschouwers dacht ook Van Beukering even aan een enorme stunt. “Maar die 2-1 viel te snel”, herhaalde ook de coach nog maar eens. “En bij die 2-2 maakten we een foutje. Bij 2-4 was het Davy bijna nog gelukt 3-4 te scoren. Dan had je nog wat kunnen proberen. Maar het maakt allemaal niet uit. Ik ben hartstikke trots op de jongens. Ik heb genoten van dit bekertoernooi. Dit vergeet je nooit meer.”

* Foto boven: Joop van der Kolk reikt namens de KNVB de medaille uit aan aanvoerder Jaimy Vahlkamp van MASV (Foto: Coen Dreuning)
* Ook de andere foto ’s en de video zijn gemaakt door Coen Dreuning.

 


Angelo Siep heeft de stand op 2-0 gebracht en wordt bejubeld. 


Is de bal achter de lijn? Arbiter Voogsgeerd kent in ieder geval een treffer toe na de kopbal van DFS-verdediger Rick van Walsem.