MASV en zaterdagvoetballers De Paasberg naar kwartfinale Arnhem Cup

11 april 2018 | Van onze AS-redactie

MASV en de zaterdagvoetballers van De Paasberg hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup. MASV had op sportpark De Pinkenberg in Rozendaal veel moeite met DVOV, maar bleef uiteindelijk overeind: 1-2 zege.
Bij de stadsderby De Paasberg – Elsweide stond na negentig minuten een 2-2 eindstand op het bord, waarna de thuisploeg de strafschoppen beter nam. Doelman Wilco van Walen van De Paasberg werd de held van de avond door twee strafschoppen te stoppen.

DVOV en MASV maakten er vooral in de eerste helft een leuke wedstrijd van. In de openingsfase waren er al grote kansen. Ype Pellinga trof namens DVOV van dichtbij de paal en Anthony Vogelaar van de gasten kopte in kansrijke positie en geheel vrijstaand over. Binnen het half uur waren de DVOV-ers Bram Brugman, weer Ypinga en Laurens Foekens nog gevaarlijk, maar MASV-doelman Ids van Kalleveen redde telkens uitstekend.
Nadat aanvaller Angelo Siep van MASV nog was gestuit op de doelman van DVOV was het even later toch raak. Shiwan Hamdaziz knalde raak uit een door DVOV fel betwiste vrije trap wegens hands: 0-1. “Gemakkelijk gegeven”, oordeelde trainer Patrick de Nooijer over de beslissing van arbiter Rob Oldenhave.

Na de pauze kwam MASV op 0-2 toen gelegenheidsrechtsback Sebastiaan Jansen de bal na een voorzetje van invaller Bjorn van Koppenhagen bij de tweede paal achter zijn eigen doelman schoot. “Ik heb liever dat hij dat zaterdag aan de andere kant doet”, zei De Nooijer (foto), die zijn ploeg drie minuten later op 1-2 zag komen. Doelman Ids van Kalleveen was kansloos op het van richting veranderde schot van Ypinga.
Door de enorme ruimtes op het veld kregen beide ploegen daarna nog kansen, maar de koelbloedigheid en de zuiverheid bij de eindpass ontbraken. De Nooijer had ondanks de nederlaag niettemin vrede met het vertoonde spel van DVOV. “we hebben het heel goed gedaan. MASV was niet in de sterkste opstelling, maar wij ook niet en we hebben gewoon heel goed tegenstand geboden”, sprak De nooijer, die wel een puntje van kritiek had. “We maakten na rust het veld veel te lang. Er ontstond heel veel ruimte, dat was bijna niet meer te belopen. Soms was er ook twijfel om van achteruit aan te sluiten. jammer dat de gelijkmaker niet viel, want dat had gekund”, doelde De Nooijer op de kansen voor Laurens Foekens en Luuk Huurink.

Collega Jhon van Beukering van MASV sprak na afloop van een ‘zwaarbevochten overwinning’. “Je merkte dat DVOV heel graag wilde winnen en werkte er ook keihard voor. Bij ons was te vaak de laatste bal niet goed en je komt pas tot meer kansen als je eindpass goed is.”
In de slotfase kwam MASV nog even in problemen toen de ruimtes groot werden. “Wij hebben geen elftal dat met twee vingers in de neus een wedstrijd kunnen winnen. Doen we een paar stapje minder, dan zijn we een matige ploeg”, concludeerde Van Beukering. Maken we extra meters voor elkaar, dan komt het wel goed.”
Van Beukering maakte zich er niet druk over dat MASV veel wedstrijden moet spelen. Zijn ploeg strijdt nog op drie fronten, competitie, Arnhem Cup en districtsbeker. “In de districtsbeker hebben we onze doelstelling al gehaald en natuurlijk is de competitie het belangrijkste. Na de bekerwedstrijden hebben we acht punten in de competitie verspeeld. dat mag nu niet meer gebeuren. Zes keer winnen en we zijn kampioen’, zei een optimistische Van Beukering, die in de derde klasse C een punt moet goedmaken op koploper DCS. 

MASV treft op 1 mei in de kwartfinale OVC ’85. Dat duel wordt op het terrein van Eendracht gespeeld. ook de overige kwartfinales zijn definitief door de organisatie vastgesteld. Daarbij is rekening gehouden met competitie- en bekerverplichtingen van enkele ploegen op doordeweekse dagen. (zie onderstaand schema).

 

De zaterdagvoetballers van De Paasberg leken in de thuiswedstrijd tegen Elsweide op weg naar een gemakkelijke zege. Maikel Weggemans zorgde met twee treffers kort na elkaar voor een 2-0 stand, maar kort voor de pauze verkleinde Baris Dagasan de achterstand: 2-1. Tien minuten na de hervatting scoorde Veyis Ozkara de  gelijkmaker en was de strijd weer volledig open: 2-2.
“Daarna hebben we volop aangevallen en genoeg kansen gehad”, zei trainer Paul van Koppenhagen van De Paasberg. “Maar die werden gemist, waardoor uitdraaide op strafschoppen. Daarin werd onze keeper de held.”
De Paasberg miste eenmaal vanaf de stip, Elsweide tweemaal. aanvoerder Danny van Hulst van De paasberg zorgde uiteindelijk voor de beslissende treffer.


ARNHEM CUP
Eerste ronde    
   
Dinsdag 3 april
ESA – AVW’66                             0-3                                      
Duno – VDZ                                  1-3                              
Angeren – OVC ’85                      1-6                           
Eldenia – Eendracht                   3-3  (Eendracht wns)
Dinsdag 10 april
De Paasberg (za) – Elsweide     2-2  (De Paasberg wns)
DVOV – MASV                             1-2                
Programma
Dinsdag 17 april                                      
SML – De Paasberg (zo) (20.00 uur)

Kwartfinales (terrein Eendracht, 20.00 uur)
Dinsdag 24 april
AVW ’66 – VDZ
Woensdag 25 april
De Paasberg (za) – Eendracht
Dinsdag 1 mei
OVC ’85 – MASV
Donderdag 3 mei
SML/De Paasberg (zo) – AZ 2000