MASV en GVA in balans

11 september 2016 | Van onze AS-redactie

MASV heeft in de vierde klasse F de eerste punten verspeeld. De ploeg van trainer Marcel Gerrist kwam in de uitwedstrijd tegen GVA niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Arnhemse Boys is nog steeds puntloos. Thuisclub HAVO was in Haalderen met 2-0 te sterk.

“Vooraf teken je voor een punt als je speelt tegen een team dat vorig jaar nog heeft gespeeld om promotie”, sprak MASV-trainer Marcel Gerrist na de wedstrijd bij GVA. “Maar gezien het spelbeeld hebben we eigenlijk twee punten achtergelaten in Doornenburg. We hebben de gehele wedstrijd totale controle gehad over de tegenstander. Eenmaal was de organisatie niet goed en de bal lag erin.”
MASV leidde bij rust met 1-0. Het Arnhemse doelpunt kwam op naam van Marc Comans.

Arnhemse Boys is ook na de tweede speeldag nog puntloos. In Haalderen speelde de ploeg van trainer Pierre  van den Berg een verdienstelijke eerste helft, maar de bezoekers gingen toch met een 1-0 achterstand de rust in. Na de pauze zakte het spelpeil bij Arnhemse Boys en toen HAVO ook nog 2-0 maakte, speelden de gasten een verloren wedstrijd.

OVC85 (Small)OVC ’85 kent in 4F een prima competitiestart. Na het gelijkspel (1-1) van vorige week bij SDOO won de ploeg van trainer Wim Kamphuis zondag op sportpark de Bilderberg met 3-0 van OSC. Luit Ernst opende de score voor de Oosterbekers, waarna Thuijs van Gestel met een daverende knal de 2-0 liet aanteken. Van gestel was na de pauze ook de maker van de derde OVC-treffer. De middenvelder passeerde na een lange rush beheerst de Oosterhoutse doelman: 3-0.
Met 4 punten uit 2 wedstrijden deelt OVC ’85 de derde plaats met GVA, SDOO, MASV en HAVO. DVOL en Jonge Kracht zijn de enige ploegen met de maximale score van 6 punten.

Eendracht-LEendracht begon goed aan de wedstrijd tegen DVOL en nam door Sander Beek de leiding. Die voorsprong kon de ploeg van trainer Marlon Keizer niet vasthouden. De bezoekers uit Lent maakten nog voor rust gelijke en diep in de tweede helft scoorden de gasten de winnende treffer: 1-2.
Voor Eendracht was het de eerste wedstrijd. In verband met het honderdjarig bestaan kwamen de Arnhemmers vorige week niet in actie.

Jonge Kracht won in Huissen de Betuwse derby van Driel met 3-2. De Paasberg was thuis kansloos tegen SDOO: 1-4. De Arnhemmers, nog puntloos, incasseerden in twee wedstrijden al tien doelpunten.