‘MASV combineert tot in de kantine’

28 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Met de maximale score van 9 punten uit 3 duels is MASV in de strijd om de KNVB districtsbeker Oost winnaar geworden van poule 78. De ploeg van trainer Ton Keijman won zondag het laatste groepsduel met 2-1 van Eendracht.

Poule 8
Bemmel – VDZ 4-0 (3-0)
.
Slordig balverlies leidde na 10 minuten de nederlaag in van VDZ. De Arnhemse ploeg had bij rust al geen hoop meer op een goed resultaat. Na een 3-0 ruststand hield de Arrnhemse ploeg de schade in de tweede helft beperkt.
Sportclub Bemmel plaatste zich door de zege op doelsaldo voor de knock-outfase van de strijd om de districtsbeker.
Zaterdag: ESA – Blauw Geel ’55 2-3.

Poule 39
SDOO – VVO 0-5 (0-2).

Voor VVO stond er niets meer op het spel, maar voor de ploeg van de nieuwe trainer Dave de Jong was het een nuttige wedstrijd in de aanloop naar de competitie. Tim Jansen zette de bezoekers na een matig eerste kwartier uit een vrije trap op 0-1. “We bleven daarna slordig bij balbezit”, zei De Jong, die Tim Jansen nog tweemaal zag scoren. Sander Beek en Ramon van Steenbergen waren beiden eenmaal trefzeker.
De zege kreeg pas in het laatste kwartier van de wedstrijd gestalte toen VVO van 0-2 uitliep naar 0-5. “We zijn klaar voor de competitie, maar er is nog wel wat werk te doen”, meende De Jong. “We hebben ervoor gekozen om offensiever te spelen, sneller druk te zetten op de tegenstander en bij balbezit veel te bewegen. In al die dingen valt nog wel wat winst te boeken.”
Zaterdag: WAVV – Ostrabeke 0-1.

Poule 78
MASV – Eendracht 2-1 (1-0).

Na 3 bekerwedstrijden met een maximale score van 9 punten denkt trainer Ton Keijman van MASV dat zijn ploeg klaar is voor de competitie. “We hebben een aardige ploeg. Zeker aanvallend, verdedigend moet het nog wat beter”, zei Keijman. MASV kwam door doelpunten van Jamal Handoui (voor rust) en Nidal Bouraarassi ( nade pauze) op een 2-0 voorsprong. Uit een strafschop kwamen de gasten nog op 2-1. “We hadden toen al lang op ruimere voorsprong moeten staan, maar we combineerden tot in de kantine”, aldus Keijman.
Zaterdag: Worth Rheden – Wodanseck 2-4.

Poule 81
OVC’85 – ESCA (zo) 6-3 (3-1).
Trainer Peter van den Borden van OVC’85 was na afloop opgelucht. “Tot vandaag liep ons spel nog niet, maar nu begon het ineens te draaien. Er zat weer voetbal in en dat verhoogde ook het plezier. Het was een nuttige zege met aardig goed spel”, oordeelde Van den Borden.
Na de 1-0 van Hans Cooke maakte ESCA gelijk, maar door goals van Harrie Jaliens en Kevin van den Borden stond er een 3-1 ruststand op het bord.
Na rust scoorden Harris Kandzetovic (4-1), Hans Cooke (5-2) en Kevin Eimers (6-3) nog voor de Oosterbeekse ploeg. “We zitten nu op 80 procent”, aldus trainer Peter van den Borden.
Zaterdag: DVOV – SC Oranje (za) 2-5.

Poule 82
Arnhemia – SC Doesburg 3-1 (0-0).

Met 9 punten uit 3 duels mag Arnhemia zich winnaar noemen van deze groep. “Tegen Doesburg was het spel niet al te goed, maar we zijn door en dat is hartstikke mooi”, zei middenvelder maikel Peters.
Arnhemia kwam pas na rust op toeren. Ricky Götz (1-0), Fathi Alkan (2-0) en Roel Lenting (3-0) zorgden in de tweede helft voor de Arnhemse treffers. In de slotfase deed Doesburg nog wat terug, maar de zege voor de ploeg van Anthony Uffing liep geen gevaar meer.
Zaterdag: ESCA (za) – AZ 2000 (zo) 6-3.

Poule 83
De Paasberg – SDZZ 8-0 (5-0).

De Paasberg had geen problemen met SDZZ, dat zich eenvoudig naar de slachtbank liet leiden. Dubbele cijfers waren mogelijk geweest, maar toen de score eenmaal was opgelopen gingen de spelers van De Paasberg te vaak voor eigen eer. De doelpunten van De Paasberg kwamen op naam van Erdal Senyer 2, Jeffrey Onstein 2, Murat Senyer 1, Umit Senyer 1, Danny van Hulst 1 en Melvin Versteegen 1.
De strijd in poule 83 om een plek in de knock-outfase is nog volledig open.  De Paasberg en Veluwezoom leidden met 4 punten uit 2 duel. De Paasberg haalt dinsdag 30 augustus in tegen AZ 2000 (za), Veluwezoom speelt op 6 september zijn laatste groespwedstrijd tegen SDZZ.

Klik hier voor uitslagen en standen districtsbeker