MASV blijft strijden op drie fronten na winst op sterk OVC ’85 in Arnhem Cup

2 mei 2018 | Van onze AS-redactie

Aan het succes van MASV komt maar geen einde. De ploeg van trainer Jhon van Beukering plaatste zich dinsdagavond als derde ploeg voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. OVC ’85, koploper in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal, bood meer dan uitstekend partij, maar stond na 90 minuten met lege handen: 3-2. MASV speelt op 17 mei in de halve finale tegen Eendracht. De andere halve finale (dinsdag 22 mei) gaat tussen AVW ’66 en de winnaar van het duel SML – AZ 2000.

MASV en OVC ’85 schotelden de toeschouwers op het terrein van Eendracht een zeer aantrekkelijke wedstrijd voor. MASV opende in de 9e minuut al de score. Topscorer Angelo Siep pikte de bal na een pass van Jaimy Vahlkamp op, omspeelde Richard Janssen en verschalkte vervolgens OVC-doelman René Gerrits met een fraaie lob: 1-0. Het antwoord van de Oosterbekers liet niet lang op zich wachten. Een minuut later kon MASV-keeper Ids van Kalleveen eerst nog redden bij een kopbal van Nick Bijlsma, maar in de rebound was de Arnhemse goalie kansloos op het schot van Frits Kamphuis: 1-1. Na precies een kwartier kwam MASV opnieuw op voorsprong. Jaimy Vahlkamp zorgde uit een vrije trap opnieuw voor de assist, de inlopende Marc Comans kon ongehinderd raak koppen: 2-1.

Voor OVC ’85 had er in die openingsfase veel meer ingezeten, want de defensie van MASV liet nogal wat steken vallen. De kansen bleven echter onbenut. “Ik denk dat wij het zeker in het begin veel te gemakkelijk opnamen”, vertelde middenvelder Marc Comans van MASV na afloop.
Ook na die 2-1 was MASV nog niet bij de les. Halverwege de eerste helft slalomde Koen Vermooten door de Arnhemse defensie. Eenmaal oog in oog met doelman Ids van Kalleveen produceerde de Oosterbeekse aanvaller echter slechts een slap rollertje. In de 27e minuut was het aan de andere kant wel weer raak. Luuk van Gestel, centrale verdediger van OVC ’85, stapte verkeerd in en verleende Shiwan Hamdaziz zo ongewild de vrije doortocht. De Arnhemse aanvaller faalde niet en schoot de bal loepzuiver in de verre hoek: 3-1. 
“Ik vond het heerlijk om tegen een ploeg als MASV te spelen, maar we kregen in die openingsfase wel een lesje in efficiëntie”, sprak trainer Wim Kamphuis (foto) van OVC ’85 na afloop. “Bij MASV was een kans een doelpunt. Een geslepen ploeg ook, met voorin snelle en behendige spelers. Wij hebben veel te veel kansen in dat eerste half uur laten liggen. “

Het had nog erger kunnen zijn voor OVC ’85 als Angelo Siep de bal in de laatste aanval voor de pauze in het lege doel had geschoten. De aanvaller wilde echter nog een keer om doelman René Gerrits heen, waardoor de OVC-keeper met hulp van zijn verdediger Richard Janssen een vierde tegentreffer kon voorkomen.
OVC ’85, dat na de rust met drie nieuwe spelers in het veld kwam, hield daardoor het geloof in een goed resultaat en zocht na de pauze volop de aanval. “Het was éénrichtingsverkeer”, zei Kamphuis. “Drie à vier speldenprikjes daargelaten, hebben we MASV weggespeeld. Met zeer dominant aanvallend en beweeglijk spel werd MASV met de rug tegen de muur gezet. We wisten overal de vrije ma te vinden.”
Het rendement was echter laag. Pas in de 74e minuut zorgde Nick Bijlsma voor de aansluitingstreffer: 3-2. Het slotoffensief leidde nog wel tot kansen, maar niet meer tot doelpunten voor OVC ’85. Doelman Ids van Kalleveen van MASV voorkwam met twee prachtige reddingen de gelijkmaker. Eerst pareerde hij met de voet een inzet van Vincent van Weelden, in blessuretijd tikte hij de bal uit een vrije trap van invaller Ernst Luit over de lat.
Kamphuis: “In de laatste 20 minuten was het geweldig om ons op dit hogere niveau te zien spelen. Maar alle complimenten na de wedstrijd ten spijt konden we de verdiende gelijkmaker niet maken. Maar ik ben onder de indruk van mijn spelers. Hoe we na de pauze zoveel beter waren en echt een stormloop op de goal van MASV hebben gehad. Uiteindelijk hebben we verloren van een geslepen team met echte killers. Maar wij hebben verreweg de meeste indruk gemaakt.”
Kamphuis  keek met vertrouwen uit naar de laatste vier competitieduels, waarin OVC ’85 de titel in de wacht moet slepen. “Dit niveau moeten we in de komende wedstrijden laten zien en dat gaat lukken. Want het kampioenschap is wat we met z’n allen willen.”

De complimenten waren voor OVC ’85, de winst en dus een plek in de halve finale ging naar MASV. Trainer Jhon van Beukering, die in de rust drie spelers verving, was er blij mee. “Maar we hadden het eerder af moeten maken. In de counter hadden we slimmer moeten zijn”, sprak de coach. “We blijven strijden op drie fronten. Dat is mooi, maar natuurlijk is de competitie het belangrijkste.”
MASV doet in de derde klasse C volop mee om de titel en staat ook in de finale van de KNVB districtsbeker oost. Daarin is DFS Opheusden (hoofdklasse zaterdag) de tegenstander.

* Foto rechtsonder: trainer Jhon van Beukering (derde van rechts) van MASV en zijn staf. (Foto: MASV)

ARNHEM CUP
UITSLAGEN EN PROGRAMMA
Voorronde
Dinsdag 3 april
SML – RKHVV                             2-2   (SML wns)
Eerste ronde       
Dinsdag 3 april
ESA – AVW’66                             0-3                                      
Duno – VDZ                                  1-3                              
Angeren – OVC ’85                      1-6                           
Eldenia – Eendracht                   3-3  (Eendracht wns)
Dinsdag 10 april
De Paasberg (za) – Elsweide     2-2  (De Paasberg wns)
DVOV – MASV                             1-2                
Dinsdag 17 april                                      
SML – De Paasberg (zo)            9-0        

Kwartfinales (terrein Eendracht, 20.00 uur)
Dinsdag 24 april
AVW ’66 – VDZ                           4-1
Woensdag 25 april
De Paasberg (za) – Eendracht  1-3
Dinsdag 1 mei
OVC ’85 – MASV                         2-3
Programma
Dinsdag 15 mei
SML – AZ 2000

Halve finales (terrein eendracht, 20.00 uur)
Donderdag 17 mei
MASV – Eendracht
Dinsdag 22 mei
AVW ’66 – winnaar SML-AZ 2000