MASV blijft in competitie

6 oktober 2016 | Van onze AS-redactie

MASV mag zondag weer in actie komen. De tuchtcommissie van de KNVB sprak naar aanleiding van het gestaakte duel Driel – MASV, op 18 september in de vierde klasse F, op een geldstraf van 150 euro voor MASV na, slechts individuele straffen uit. MASV-doelman Raymond van Driel kreeg een schorsing tot 1 februari 2017 opgelegd. Aanvaller Romario van Beek mag 18 maanden niet voetballen.

Voorzitter Eef Kasteel van MASV heeft aan de uitspraak van de tuchtcommissie een dubbel gevoel overgehouden. “Ik ben heel blij dat de vereniging MASV niets kwalijk wordt genomen. Maar ik ben zwaar teleurgesteld als het gaat om de straf voor Raymond van Driel. In het rapport van de scheidsrechter staat, dat Raymond hem een kopstoot heeft gegeven. Als dat zo zou zijn, had Raymond vijf jaar moeten krijgen. Maar hij heeft geen kopstoot gegeven. Nu lijkt het erop, dat ze toch wat willen doen en mag hij een paar maanden niet keepen.”
Kasteel heeft geen moeite met de straf voor Romario van Beek, die voorzitter Frans Essers van Driel bij de deur van de gang richting kleedkamer optilde. “Misschien is de straf wat hoog, maar vijf mensen hebben verklaard dat te hebben gezien. En je moet gewoon met je handen van andere mensen afblijven.”
Of Raymond van Driel in beroep gaat tegen zijn straf, weet Kasteel nog niet. “Ik heb Raymond gesproken en hij zit helemaal kapot. Hij had vrijspraak verwacht. Nadat hij de rode kaart had gekregen heeft hij alleen nog ‘wat maak je me nou scheids?’ gezegd. Dat heeft de scheidsrechter ook bevestigd. Ik ben benieuwd wat de motivering is om hem deze straf op te leggen.”
Tijdens de zitting van de tuchtcommissie in Twello, afgelopen maandag, werd MASV bijgestaan door advocaat Arnout Schadd. Kasteel: “Ik ga nog met Raymond en de advocaat om de tafel. Dan nemen we een beslissing of we tegen de straf van Raymond beroep aantekenen.”
Tijdens het duel met Driel kreeg na de doelman van MASV ook ploeggenoot Joshua Cortus nog de rode kaart. Hij zou de arbiter hebben bedreigd, zo stond in het rapport van scheidsrechter Eric Philippo uit Deventer. Kasteel: “Die zaak is aangehouden.”
Of de hele affaire ook nog gevolgen heeft voor arbiter Eric Philippo is niet bekend. De Deventer leidsman zette na het duel op zondagavond al vele details van de gebeurtenissen in Driel in geuren en kleuren op zijn Facebook-pagina. 

MASV kwam de afgelopen twee weken niet in actie. Hangende het onderzoek werden de thuisduels met Angeren en SDOO uit het programma geschrapt. Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Driel bestond de vrees voor een definitief uit de competitie halen van de Arnhemse vierdeklasser vanwege een ‘collectief exces’. Dat is de club bespaard gebleven.
Voor MASV staat zondag meteen een kraker op het programma. De ploeg van trainer Marcel Gerrist gaat op bezoek bij stadgenoot Arnhemse Boys. Dat duel op sportpark de Schuytgraaf begint om 14.30 uur.