MASV 3 pakt de titel op doelsaldo na twee monsterscores (23-3 en 24-1) tegen Veluwezoom 2

2 juni 2018 | Van onze AS-redactie

MASV 3, met twee oud-Vitessespelers Nicky Hofs en Tim Cornelisse in de gelederen, pakte donderdagavond ten koste van SC Rheden 2 op doelsaldo de titel in de reserve vierde klasse 05. De Arnhemse ploeg deed dat op opmerkelijke wijze. Na de 23-3 zege van afgelopen zondag bij Veluwezoom 2, volgde donderdag tegen dezelfde ploeg een tweede monsterzege: 24-1. 

 

MASV 3 en SC Rheden 2 beëindigden beide met 41 punten uit 16 wedstrijden de competitie, maar door de twee monsterzeges van MASV (doelsaldo plus 89) greep SC Rheden (doelsaldo plus 85) naast de titel. Daar zag het dus met nog twee speelrondes voor de boeg niet naar uit. SC Rheden 3 (plus 75) was qua doelsaldo zwaar in het voordeel ten opzichte van MASV 3 (plus 46).

Afgelopen zondag speelden de beide titelkandidaten op sportpark De Pinkenberg in Rozendaal. SC Rheden 2 tegen Veluwezoom 4, MASV 3 tegen Veluwezoom 2. SC Rheden 2 won met 9-0,  MASV 3 met 23-3, waardoor de Arnhemse ploeg al elf doelpunten goedmaakte op de Rhedenaren.
Donderdagavond won SC Rheden na een 0-0 ruststand met 2-1 bij Basteom 2. MASV 3, nu thuis tegen Veluwezoom 2, pakte na een 8-1 ruststand de Velpse ploeg met 24-1 in. En dus was de titel voor MASV 3.

Na de opmerkelijke 23-3 uitzege op Veluwezoom 2 had de KNVB wel een waarnemer naar de thuiswedstrijd van MASV 3 tegen de Velpse club gestuurd. Een woordvoerder van de KNVB district oost liet vrijdag weten het rapport van de waarnemer af te wachten voordat de voetbalbond eventuele maatregelen neemt. 

MASV 3 vierde donderdagavond echter een feestje na het behalen van de titel. De Arnhemse club haalde met de twee monsterscores zelfs het Algemeen Dagblad. Op de website van Omroep Gelderland laat voorzitter Eef Kasteel van MASV weten dat de twee duels ‘gewoon zoals het hoort’ zijn verlopen. ‘Er waren mensen van de KNVB bij aanwezig. Die hebben het gezien. We hebben dit seizoen wel vaker met 11-, 12-0 gewonnen, maar nu moesten we meer goals maken. Dus het was doelpunt maken, bal pakken, rennen naar de middenlijn en weer aanvallen. En bij de 10-1 was er bij de tegenstander natuurlijk wel wat geknakt. Misschien hadden ze geen zin meer’.

Ook Veluwezoom heeft inmiddels op social media gereageerd op de twee uitslagen. Via twitter stuurde de club vrijdag het volgende bericht de wereld in:
Grote kolder om te spreken over matchfixing. Het 2e elftal van Veluwezoom heeft het hele seizoen al personele problemen. Elftal bestaat uit een mix van 4e, 5e en 6e elftal spelers.