Marvin Liemkontja held Veluwezoom

9 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Een doelpunt van invaller Marvin Liemkontja bezorgde Veluwezoom zondag in 4D de overwinning in de uitwedstrijd tegen Angerlo Vooruit: 0-1. De treffer viel in de 94ste minuut en was op basis van de tweede helft niet verdiend.

Veluwezoom was na een mielijk begin in de eerste helft de betere ploeg. Zonder onder anderen Cerano Leming en Peter Schmidt waren de bezoekers na rust de onderliggende partij. “Tot 3 keer toe werd een bal bij ons van de lijn gehaald. Dimitri Gerrits, Sergio Vianan en Mark Gerritsen voorkwamen zo een achterstand”, zei trainer Giovanni Zweers van Veluwezoom. “Toch was het wachten op de goal van Angerlo Vooruit, want wij konden maar heel moeilijk in balbezit blijven. We hebben keihard moeten vechten om overeind te blijven.”
Veluwezoom hield stand en scoorde ver in blessuretijd zelfs de winnende treffer. “Wij pompten de bal in hun strafschopgebied en uiteindelijk nam Marvin Liemkontja de bal van 20 meter op de pantoffel en dat betekende 0-1. Op basis van het spel na rust was het niet verdiend, maar ik ben er wel heel erg blij mee”, glunderde Zweers.
Veluwezoom klom door de zege naar een gedeelde derde plaats met 12 punten uit 6 duels. Brummen gaat aan kop met 15 punten, HC’03 is tweede met 13 punten.

Uitslagen vierde klasse D
Angerlo V – Veluwezoom         0-1
VVO – GSV’38                             5-1
Kilder – Brummen                     2-5
OBW – HC’03                              1-2
RKPSC – ’t Peeske                      3-1
Loil – Etten                                  1-3