Martijn Hagen doet stapje terug

26 juni 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Martijn Hagen behoort volgend seizoen niet meer tot de hoofdmacht van Swift. De handbalkeeper doet een stapje terug en heeft aangekondigd in het tweede team van de Arnhemse club te gaan spelen.

Na het vertrek van Harmen Voogt naar het Apeldoornse Achilles zet nu ook Hagen een punt achter zijn imposante carrière in het eerste van Swift. De Arnhemmer speelde al langer met die gedachte, maar stelde zijn besluit steeds uit. “Ik wilde niet meteen de handdoek gooien, want Swift is mijn club”, legt Hagen uit. “Als je 14 jaar in het eerste hebt gespeeld, zet je dat maar niet zo opzij. Maar toen Harmen vertrok en een aantal anderen stopte, ga je wel nadenken.”
Vorige week besloot Hagen er een punt achter te zetten. “Het is klaar, maar ik heb dat besluit met pijn in mijn hart genomen. Ik heb een eigen bedrijf en ben daar heel druk mee. Ik zie het niet meer zitten om opnieuw 3 keer per week te trainen en op zaterdag nog een wedstrijd. Als er nog enkele oudere spelers waren gebleven, was het misschien nog een ander verhaal geweest. Maar nu is en het een en het ander.”
Hagen gaat niet verloren voor Swift. “Ik wil wel in het tweede spelen en uiteraard mogen ze altijd een beroep op mij doen als de nood aan de man is”, zegt Hagen.
Inmiddels trainen 2 keepers mee met de selectie van Swift. Mark Leckebusch van Limburg Lions en Maikel Takken van E en O. De laatste behoort tot de selectie van Youth Oranje, het Nederlands team onder 19 jaar. Hagen: “Voor die jongens kan mijn afscheid net dat zetje in de rug zijn om naar Swift te komen. Dat is ook nodig. We hebben met Martijn ten Velde en Stef Beukers 2 zeer talentvolle keepers, maar ze zijn nog heel erg jong. In de eredivisie moet je ook een ervaren keeper hebben.”