Marlon Keizer trainer Arnhemia

29 maart 2018 | Van onze AS-redactie

Marlon Keizer is komend seizoen trainer van Arnhemia. Beide partijen kwamen een contractduur van een jaar overeen. Keizer wordt bij de Arnhemse vijfdeklasser de opvolger van Marco Bosch, die na dit seizoen vertrekt naar het Oosterbeekse OVC ’85.

“Voor het bestuur was Marlon kandidaat nummer één en de spelersraad is na een gesprek met Marlon ook blij met hem”, meldde Flip Witjes, bij Arnhemia belast met technische zaken, donderdagavond. “Er is een contract voor een jaar getekend, maar de intentie van alle partijen is om langer met elkaar samen te werken. Wij vinden dat Marlon bij deze club past. Hij kent de spelers en de club, is rustig langs de lijn en dat is precies wat wij willen.”

Enkele weken geleden kwam Keizer nog tot een overeenstemming met het bestuur van AZ 2000. De 49-jarige Arnhemmer zou bij de zaterdagclub de opvolger worden van Patrick Baltus. Ook de spelersraad van AZ 2000 stemde in met de komst van Keizer, maar later ontstond er toch gemor onder de spelers. Na een gesprek met de selectie, inmiddels versterkt met enkele spelers van het failliete SC Oranje, besloot Keizer zijn contract te verscheuren. Baltus, die aanvankelijk wegens onvoldoende randvoorwaarden zijn contract niet wenste te verlengen, tekende uiteindelijk toch bij.

Keizer zat dus zonder club en dat maakte voor hem de weg vrij richting Arnhemia. “Toen Marco Bosch besloot naar OVC ’85 te gaan, was Marlon voor ons de eerste kandidaat”, zegt Witjes. “Dat besprak ik op een kaartavond van Arnhemia met Mike Vleeming, oud-speler van Arnhemia en collega van Marlon. Mike vertelde toen dat Marlon al rond was met AZ 2000. Later hoorde ik het gerucht dat er bij AZ 2000 een en ander loos was en toen heb ik Marlon gebeld en gezegd dat hij bij ons kandidaat nummer één was, als hij geen goed gevoel zou hebben over de ontstane situatie bij AZ 2000.”

Zo kwam Keizer dus alsnog bij Arnhemia terecht. “En daar ben ik blij mee”, liet Keizer in een korte reactie na alle perikelen bij AZ 200o weten. De Arnhemmer, die eerder betaald voetbal speelde bij Vitesse en NEC, heeft dit seizoen een ‘sabbatical’. Keizer was eerder hoofdtrainer bij AZ 2000 (een jaar), Elsweide (twee jaar) en van 2013 tot 2017 vier seizoenen van Eendracht.
De kans dat Keizer komend seizoen met Arnhemia in de vierde klasse speelt, is niet denkbeeldig. De Arnhemse club gaat in de vijfde klasse D riant aan kop en heeft een voorsprong van zes punten op achtervolger RVW.

* Foto boven: Voorzitter Henk Bouwman van Arnhemia feliciteert Marlon Keizer met zijn aanstelling als trainer van de Arnhemse club.