Marlon Keizer: ‘Ruimte voor overleg’

2 september 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het zaterdagelftal van Elsweide, dat zich vorig seizoen maar net handhaafde in de derde klasse, kijkt uit naar het nieuwe seizoen. Na een veelbelovende voorbereiding start de ploeg onder de nieuwe trainer Marlon Keizer zaterdag thuis tegen Candia’66.

Marlon Keizer (42), voormalig prof van Vitesse en NEC, begint dit seizoen aan een nieuwe stap in zijn trainerscarrière. Nadat hij in het seizoen 2009/2010 al eindverantwoordelijke was bij het eerste elftal van AZ 2000, volgde daarna een jaar als jeugdtrainer. Elsweide kwam daarna uit de lucht vallen. Keizer: “Het was geen bewuste keuze om weer een eerste elftal te trainen. Voorzitter Gerrit Dassen is een oude bekende van mij en de spelersgroep heeft mijn naam bij hem genoemd. Uiteindelijk moet je het samen met de spelers gaan doen. Daarom vond ik dat belangrijk om te horen.”
Keizer is zeer te spreken over zijn spelersgroep. “We hebben de beschikking over een heel leergierige groep. Een aantal nieuwe jonge spelers zorgt voor de perfecte aanvulling op de bestaande vaste kern van jongens die al een tijdje meelopen in het Arnhemse amateurvoetbal.”
In de derde klasse A begint Elsweide zaterdag met een thuiswedstrijd tegen de ‘grote’ onbekende uit de klasse: Candia ’66 uit Rhenen. Keizer vindt dat geen probleem. “Voor mij zijn alle tegenstanders onbekend. Ik ben geen trainer die zich bezighoudt met de tegenstander.”
Dit blijkt ook uit de manier waarop Keizer vol passie over zijn voetbalvisie praat. “Wij willen de tegenstander onze wil opleggen en domineren. Al ben ik wel reëel en zal dat niet altijd gaan. Ik praat ook veel met mijn spelers en probeer alles in samenspraak te doen. Zo hebben we bijvoorbeeld in overleg het systeem iets aangepast.”
Of de aanpak van Keizer werkt, zal tijdens het seizoen blijken. De resultaten van de voorbereiding zijn tot nu toe echter prima. Elsweide won alle oefenwedstrijden met ruim verschil en ook in de bekerwedstrijden kwam de ploeg tweemaal als winnaar van het veld. Doetinchem en Gendringen werden met respectievelijk 6-1 en 2-1 verslagen. “Kampioen van de voorbereiding zegt mij niks. Nu gaan we beginnen met het echte werk”, besluit Keizer met een grote glimlach.