Marlon Keizer opgestapt bij Arnhemia, Mo Edan en Flip Witjes nemen taken over

16 mei 2019 | Van onze AS-redactie

Trainer Marlon Keizer is per direct opgestapt als trainer van Arnhemia. De 50-jarige Arnhemmer heeft het bestuur laten weten niet meer het ‘goede gevoel’ te hebben na de 10-1 nederlaag van afgelopen zondag tegen Westervoort. Mo Edan, huidig speler van de hoofdmacht van Arnhemia, zal de laatste twee competitieduels met Flip Witjes de technische staf vormen. Edan en Witjes zullen ook volgend seizoen verantwoordelijk zijn voor het eerste elftal.

Keizer had al eerder aangegeven na dit seizoen te stoppen. De Arnhemmer wil komend seizoen vaak gaan kijken bij zijn zoon Kane, die dan deel uitmaakt van Jong Eindhoven. Dat viel voor Keizer nauwelijks te combineren met het trainerschap bij Arnhemia en met zijn werk.

Voorzitter Henk Bouwman betreurt het plotselinge vertrek van Keizer. “Marlon heeft aangegeven, dat de chemie tussen hem en de selectie onvoldoende was en dat hij daarom in het belang van de club opstapt.”
Bouwman stelt met nadruk dat het niet de beslissing is van het bestuur. “Als het aan ons had gelegen, had Marlon het seizoen gewoon afgemaakt.”

Trainer Marlon Keizer instrueert zijn spelers. (Foto: Sjaak Bouwmeister)

Arnhemia is in 4D nog niet veilig. De Arnhemse ploeg verdedigt in de laatste twee wedstrijden een voorsprong van vijf punten op Veluwezoom en heeft dus nog twee punten nodig. De kans dat de Velpse ploeg Arnhemia nog achterhaalt, lijkt echter niet heel groot. Veluwezoom krijgt zondag nog wel het ook laaggeklasseerde ONA ’53 op bezoek, maar moet op de laatste speeldag naar koploper DVV. De Duivense ploeg kan zondag al kampioen worden bij RKPSC en zal het thuispubliek in het duel met Veluwezoom ook nog wel wat willen laten zien. Arnhemia speelt nog thuis tegen GSV ’38 en op 26 mei uit tegen Jonge Kracht.

Voor volgend seizoen heeft het bestuur van Arnhemia de opvolging gezocht binnen de eigen gelederen. Bouwman: “Mo Edan gaat volgend seizoen de trainerscursus volgen, want hij wil heel graag trainer worden. Die kans gaan wij hem geven. Mo zal samen met Flip Witjes de verantwoording krijgen over het eerste elftal.”
Witjes was van 2005 tot 2008 al eerder trainer van Arnhemia. Daarvoor was de Arnhemmer hoofdtrainer van ESA (1999 – 2002) en Blauw Geel ’55 (2002-2005). Witjes was de laatste jaren belast met technische zaken bij Arnhemia.

* Foto rechtsboven: Marlon Keizer schudt voorzitter Henk Bouwman de hand na zijn aanstelling als trainer van Arnhemia. (Foto: Arnhemia)