Marlies Bouwman van AES Arnhem breekt pink

17 januari 2017 | Van onze AS-redactie

Handbalster Marlies Bouwman van AES Arnhem heeft zaterdag in het duel met Westsite haar pink gebroken. De cirkelspeelster is voorlopig niet inzetbaar. Ploeggenote Roos Beljon moet vier weken rust nemen. Beljon heeft een scheurtje in haar kuitspier.

Beljon ontbrak zaterdag al bij AES Arnhem in de topper tegen Westsite, koploper in de tweede divisie B. Dat duel werd niettemin door de ploeg van trainer Björn Willunat met 30-27 gewonnen. Later bleek dat in die wedstrijd cirkelloopster Marlies Bouwman haar pink had gebroken. “Haar pink is in het gips gezet en we moeten afwachten hoe lang Marlies niet inzetbaar is”, vertelde AES-trainer Björn Willunat, die in de eerste helft ook al Manon Janssen met een bovenbeenblessure zag uitvallen.
In de eerste wedstrijd van dit seizoen, thuis tegen MHV ’81, raakte Naomi Brunekreef ernstig geblesseerd. Zij scheurde een kruisband in haar knie af en is dit seizoen niet meer inzetbaar. Eerder dit seizoen misten ook Lynn Schoenaker (enkelblessure) en aanvoerster Sabine Hommersom (ontsteking in haar schouder) al enkele wedstrijden. Afgelopen zaterdag maakte Karlijn Abbenhuis na een enkelblessure weer haar eerste minuten in de hoofdmacht van AES Arnhem.

AES Arnhem staat in de tweede divisie B met 13 punten uit 13 wedstrijden op een gedeelde vijfde plaats. De achterstand op de koplopers Westsite en BFC bedraagt 7 punten. Zaterdag speelt de ploeg van trainer Björn Willunat in de Arnhemse sporthal Rijkerswoerd tegen VHC uit Valkenswaard. Dat duel begint om 20.05 uur.

* Foto geheel boven: Marlies Bouwman, op weg naar een doelpunt, eerder dit seizoen tegen Velo. (Foto: Walter Veerman).