Marko Meerits weer in doel Vitesse

12 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

Marko Meerits zal ook zaterdag tegen VVV-Venlo, de eerste thuiswedstrijd van Vitesse dit seizoen, het doel verdedigen. Eloy Room is nog niet hersteld van een spierblessure en Piet Velthuizen is nog niet speelgerechtigd.

Trainer John van den Brom: “We hebben Eloy donderdag getest, maar dat ging nog niet, hij zou zaterdag niet halen. Sebastiaan van der Sman zit er dus bij tegen VVV-Venlo.” Marko Meerits keerde deze week fit terug van een interland met Estland onder 21 jaar.
Alexander Büttner keert terug in de wedstrijdselectie. De linkerverdediger heeft zijn schorsing erop zitten. Nog wel geschorst tegen VVV-Venlo is Wimilio Vink. De jonge middenvelder is pas inzetbaar voor de hoofdmacht  om het moment dat hij een wedstrijd met de beloften, zijn officiële elftal, heeft gespeeld. De selectie is dus nagenoeg dezelfde als vorige week tegen ADO Den Haag.
Dat de groep vrijdagochtend besloten trainde, had weinig te maken met ‘geheimzinnigheid,  aldus John van den Brom. “Ik heb de gehele week zeven spelers moeten missen en had de groep vandaag pas compleet. Dan is het wel prettig om even in alle rust te kunnen trainen.”

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Meerits, Yasuda, Kashia, Drost, Büttner; Van Ginkel, Hofs, Pröpper; Chanturia, Bony en Jenner.
De wedstrijd in Gelredome begint zaterdag om 19.45 uur.