Mark Schulte vertrekt na 18 jaar

16 juni 2013 | Van onze AS-redactie

Mark Schulte (foto) vertrekt bij AVW’66. De 24-jarige middenvelder woont in Utrecht en is het vele reizen naar Westervoort een beetje beu. Schulte komt volgend seizoen uit voor de zondagse tweedeklasser VVIJ in IJsselstein.

Schulte speelde achttien seizoenen bij AVW’66. “Ik heb een prachtige tijd gehad bij AVW’66, maar ik studeer in Utrecht en ben de afgelopen vier jaar voor trainingen en wedstrijden op en neer gereisd. Dat is niet meer te doen.”
VVIJ, de nieuwe club van Schulte, kwam afgelopen seizoen uit in de eerste klasse van het zondagvoetbal. De formatie uit IJsselstein was veroordeeld tot het spelen van nacompetitie en degradeerde uiteindelijk.
Schulte mist mogelijk de start van de competitie bij zijn nieuwe club. De dynamische middenvelder viel tijdens het duel AVW’66 – ESA, de finale van de Arnhem Cup, na een botsing met ploeggenoot Mike Peters uit met een enkelblessure. Aanvankelijk werd gevreesd voor een breuk. Uit een latere diagnose bleek sprake te zijn van een zware keuzing en ingescheurde enkelbanden.
AVW’66, dat kampioen werd van de tweede klasse H in het zaterdagvoetbal, ziet behalve Mark Schulte nog een aantal spelers vertrekken. Zo verkast Mike Peters, die in de zomer van 2012 terugkeerde in Westervoort na een avontuur bij het Edese DTS’35, naar hoofdklasser De Bataven in Gendt. Bjorn Cuperus gaat zijn geluk beproeven bij FC Presikhaaf.
In totaal vertrekken of stoppen negen spelers. Acht spelers komen de gelederen bij AVW’66 versterken. Vanuit het tweede elftal stromen Frank Futselaar en Hountou Kane door. Vanuit de jeugd krijgen Max Oostenbroek, Kevin Kuster en Mike Teeuw een kans bij de selectie.

Transfers AVW’66
Nieuw:
Joeward Hoogenbergen, Ivory Willemsen (beiden Elsweide, za.), Jerry van Kerkhoff, Bram van de Ven (beiden DVV), Raoul Leenders (ESA), Henco van Rossum (Ostrabeke), Erdal Senyer (FC Jeugd), Ali Abdulle ( Achilles’29).
Weg: Mark Schulte (VVIJ), Mike Peters (De Bataven), Bjorn Cuperus (Presikhaaf), Yannick Verburgt (Westervoort), Alperzan Ducunceli (DVV), Dennis Aerts (DVV, za), Breagen Vroom (stopt), Bas Pelgrom (stopt), Michiel van Looijengoed (stopt).