Margo Verbeet naar hoofdtoernooi

14 juli 2013 | Van onze AS-redactie

Margo Verbeet uit het Gelderse Horssen is een van de tennissters die zich zondag in Velp heeft geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Windmill Cup 2013. Na een feestelijke opening is het toernooi zondagavond officieel van start gegaan.

Zondagavond kwamen in Velp veel zaken bij elkaar. Een bus uit Parijs bracht de spelers en speelsters die zich al rechtstreeks voor de Windmill Cup hadden geplaatst. De winnaars uit het kwalificatieweekend voegden zich daarbij. Gastouders ontfermden zich over de spelers en speelsters die zij de komende week in huis hebben. Zij zorgen niet alleen voor ‘bed & breakfast’, maar brengen de kinderen ook naar de trainingen en wedstrijden.

Op de spelerslijst van het hoofdtoernooi prijken dit jaar ook een aantal Nederlandse namen. Kortom, het gaat de goede kant op met het jeugdtennis in ons land. Spelers die zich rechtstreeks plaatsten zijn onder andere de nummers 1 en 2 van Nederland, Amadatus Admiraal en Ronetto van Tilburg. Tijdens het kwalificatietoernooi kwamen daar nog enkele spelers bij, onder wie Margo Verbeet uit het Gelderse Horsen. Op zaterdag versloeg zij in drie sets (6-1, 2-6, 6-1) met veel moeite Zoe Kruger, een 10-jarig Zuid-Afrikaanse speelster die als een van de grootste talenten ter wereld wordt gezien. Op zondag won Margo Verbeet ook van de Amstelveense Quinty Janssen (6-3, 6-3), waardoor ze zich plaatste voor het hoofdtoernooi dat maandag van start gaat.
Maandagochtend om 9.00 uur starten de wedstrijden in het hoofdtoernooi. ’s Middags om 15.00 uur zijn er op het prachtige tennispark van TV Beekhuizen gratis tennisclinics voor jeugd (15.00 uur) en volwassenen (16.30 uur).

De Windmill Cup in Velp is een categorie 1 toernooi van de Tennis Europe Junior Tour. Veel huidige top-10 spelers (Federer, Wozniacki, Murray, Tsonga, Sharapova) speelden in hun jeugdjaren deze tour. De Windmill Cup is bovendien een van de vijf grandslam toernooien die de Young Stars Association jaarlijks organiseert voor spelers en speelsters tot en met 14 jaar. Parijs, Nantes, Keulen en Hasselt zijn de andere speelsteden.
De Windmill Cup laat toptennis zien en biedt ook een breder venster naar de toekomst door het organiseren van clinics in wijken en op scholen, door het opzetten van milieuprojecten en door samenwerking met UNICEF.