Marcel van der Burgh wint sprint

22 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Tevredenheid in het kamp van het Heins Skeelerteam uit Arnhem. Skeeleraar Marcel van der Burgh won in Woudenberg de sprint van het peloton bij de masters (40+), eindigde als derde en maakte een flinke sprong in het algemeen klassement van de Midden-Nederlandcompetitie.

Al 3 keer viste de sprinter Marcel van der Burgh naast het net, maar zaterdag was het dus raak. Een overwinning leverde het nog niet op, maar de derde plek na een perfect staaltje teamwork gaf net zoveel voldoening. Anderhalve ronde voor het einde nam ploeggenoot Rudy Schreyer de koppositie in het peloton over. Met in zijn rug ook nog zijn teamgenoten Theo Selman en Marcel van der Burgh, zette hij een flink tempo in om zo de concurrentie de kans te ontnemen weg te springen. Net voor de laatste haakse bocht sprong Wim van Leest weg uit de groep om de sprint aan te trekken.
Van der Burgh dook daar meteen achter, liet niet meer los en won de sprint. Theo Selman werd zevende en Rudy Schreyer pakte de negende plek.
Van der Burgh, blij met zijn derde plaats, dankte na afloop zijn teamgenoten. “Eindelijk klopte alles in de sprint. Dit was er een uit het boekje. Een teammaat die het tempo hooghoudt, en dan vanaf de derde plek de sprint aangaan. Een fantastisch gevoel, zeker als het dan allemaal klopt. Ik stijg ook nog eens 5 plaatsen in het klassement en sta nu achtste.”
Na de vierde wedstrijd bij de masters in de Midden-Nederlandcompetitie moest Theo Selman de leiding weer afstaan. Hij staat nu tweede. In het algemeen klassement staat Schreyer zevende, Van der Burgh achtste, Tonny Huisman zestiende en Patrick Degens achttiende. Allen zijn lid van het Heins Skeelerteam uit Arnhem.