Marcel Omvlee vertrekt bij ESA

2 november 2012 | Van onze AS-redactie

Trainer Marcel Omvlee stapt aan het einde van dit seizoen op bij ESA. De 39-jarige voetbaltrainer is nu bezig aan zijn derde seizoen bij de hoofdmacht van de Arnhemse zaterdagtweedeklasser.

Omvlee maakte zijn aanstaande vertrek zaterdag na afloop van het duel met Zwart Wit ’63 (6-1) in de kleedkamer bekend aan de spelersgroep van ESA. “De jongens begonnen toen te klappen. Ik vroeg of het cynisch was, maar dat was niet het geval”, vertelt Omvlee. “Het raakte me, het was een emotioneel moment.”
De gedreven trainer is ook nog niet uitgekeken op ESA. “Maar ik vind het na drie seizoenen tijd om eens in een andere keuken te kijken. Ik wil me verder ontwikkelen als trainer.”
Omvlee begon in de zomer van 2010 aan zijn klus bij ESA. Samen met Dick van Kleef vormde de Arnhemmer een trainersduo. In het eerste seizoen promoveerde ESA via de nacompetitie naar de tweede klasse, waar het vorig seizoen een belangrijke rol vervulde. De ploeg haalde opnieuw de nacompetitie, maar promotie naar de eerste klasse zat er net niet in.
“We hebben in de laatste jaren bij ESA toch iets neergezet”, legt Omvlee, die dit seizoen werkt met Peter Gerritsen als assistent, uit. “De toenmalige voorzitter Marcel Witjes wilde dat er een jong, aanvallend team zou komen te staan met eigen jongens. Dat was de insteek en daarin zijn we geslaagd. Er staat een heel jong elftal dat prima presteert en waar nog heel veel rek in zit.”
Toch koos Omvlee, in het bezit van het trainersdiploma TC II, ervoor de club aan het einde van het seizoen te verlaten. “Vergeet niet dat ik ook al vier seizoenen als jeugdtrainer aan ESA verbonden ben geweest”, zegt Omvlee. “Daarna ben ik twee seizoenen bij AVW’66 geweest. In mijn eerste jaar was ik trainer van het tweede elftal, in mijn tweede seizoen assistent bij het eerste onder Dennis van Toor. Ik keerde daarna terug naar ESA, waar ik nu met heel veel jongens werk die ik ook in de jeugd heb getraind.”
Omvlee, die zijn carrière begon bij ESCA, heeft nog geen andere club. “Ik zou graag naar een club gaan met een elftal waar nog groei in zit. Een zaterdag- of zondagclub maakt me niet uit.”
Voorlopig draait alles nog om ESA. Omvlee: “Ik wil bij deze club met opgeheven hoofd vertrekken. Ook dit seizoen willen we voor de prijzen spelen.”