Manon Janssen op dreef voor AAC

2 februari 2013 | Van onze AS-redactie

van onze As-redactie

De handbalsters van AAC 1899 hebben aan hun verre reis naar Meerssen 2 kostbare punten overgehouden. De jonge ploeg van trainer Johann Peters won in de tweede divisie B bij Marsna met 20-26. Manon Janssen (foto) was de beste schutter. Zij scoorde tien keer.

 

AAC 1899 nam door de overwinning verder afstand van de onderste ploegen. De Arnhemse formatie hoeft zich niet meer druk te maken om degradatie.
“We hebben er keihard voor gewerkt, vanaf het begin een voorsprong genomen en die nooit meer weggegeven”, zei Peters zaterdagavond, met een stel feestvierende handbalmeiden in zijn auto, op de terugweg van het Zuid-Limburgse Meerssen naar Arnhem.
Via 4-7 sloeg AAC een gat naar 7-12 en die voorsprong van vijf doelpunten stond ook bij rust op het bord: 9-14. “We hebben in die slotfase van de eerste helft de basis gelegd voor de zege “, meende Peters. “We stonden vooral goed in de dekking, waardoor we makkelijk konden scoren via de break.”
Vooral Manon Janssen was succesvol in de tegenstoot en scoorde 10 doepunten. AAC 1899 heeft met 12 punten uit 14 wedstrijden nu een voorsprong van 8 punten op Marsna, dat op de elfde en voorlaatste plaats staat. Ventura staat daar nog onder.

Doelpunten AAC 1899: Manon Janssen 10, Marina Kogelman 5, Kris beukers 4, Carmen van Dulkenraad 4, Jaha Farkas 1, Roàn Rolfes 1, Robin Verkroost 1.