Mannen UDI 1896 maken misstap

12 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van UDI 1896 hebben het in de topper tegen Achilles 2 lelijk af laten weten. De ploeg van trainer Fred Wieland (foto) ging in Apeldoorn met 18-16 onderuit. Bij rust leidde Achilles 2 al met 11-8.

Trainer Fred Wieland van UDI 1896 wist in Apeldoorn niet wat hij zag. Was dit zijn ploeg die al vier wedstrijden op rij had gewonnen en aan kop stond in de hoofdklasse B? “Al vanaf de eerste minuut haalden we niet ons normale niveau”, foeterde Wieland na afloop. “Ik hoopte dat er spelers zouden opstaan, maar iedereen deelde mee in de malaise.”
Na een donderspeech in de rust leek UDI 1896 aanvankelijk het tij nog te keren en nam na een 11-8 achterstand bij rust na de opauze zelfs een voorsprong: 11-12. De opleving was echter van korte duur. Achilles nam het initiatief weer over en bouwde weer een voorsprong op van drie doelpunten 15-12.
“Met man en macht, eigenlijk vooral onmacht, probeerden we dat nog recht te trekken”, zei Wieland. “Alle trefzekere spelers van de afgelopen weken kregen het niet voor elkaar te renderen. Als er een wandrek achter het doel had gehangen, was die zeker van de muur losgekomen. Alleen Tom de Vries haalde een goed rendement en scoorde 4 goals uit 4 pogingen.”
Na zestig minuten stond er een 18-16 stand in het voordeel van Achilles 2 op het bord. “Een belachelijke uitslag voor een mannenwedstrijd op dit niveau”, zei Wieland. “Als je er maar 18 tegen krijgt, moet je altijd winnaar zijn. Zelf 16 doelpunten maken is zeer dubieus. Laten we er maar vanuit gaan dat dit een incident was. We hebben heel wat recht te zetten.”
UDI 1896 deelt na de nederlaag de koppositie met stadgenoot AHV Swift 2, BDC en Achilles 2. De vier ploegen hebben alle 8 punten uit 5 duels.