Mag de trainer na dit seizoen blijven?

3 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Zijn de regionale voetbalclubs tevreden over hun trainer? Wordt het opende contract verlengd of nemen vereniging en trainer na dit seizoen afscheid van elkaar? De meeste clubs nemen nog deze maand een besluit. Vandaag deel 4.

Voorzitter Theo Hutting van AZ 2000 heeft met enkele kandidaten gesproken over de vacature die trainer Delano Verweij na dit seizoen bij de zondagse vijfdeklasser achterlaat. “We nemen op korte termijn een beslissing, maar ik wil eerst nog een gesprek voeren met enkele spelers”, verklaart Hutting.
De voorzitter van AZ 2000 gaat er vanuit dat bij de zaterdagselectie ook volgend seizoen ook Bob van Londen en Remo Derksen aan het roer staan. “Want dat loopt prima”, aldus Hutting.
Trainer Bob van Londen van de zaterdagse vierdeklasser beaamt die lezing, maar zal volgend seizoen wat meer afstand nemen. “Remo is de ‘coming man’ en volgt niet voor niets de trainerscursus. Hij verzorgt nu al het merendeel van de veldtrainingen. We hebben het er al over gehad en ik zal volgend seizoen steeds meer de zaken in het randgebeuren regelen. Maar Remo en ik blijven een duo.”

Trainer Eric Arentsen van DVOV beslist op korte termijn of hij ook volgend seizoen de zaterdagse vierdeklasser onder zijn hoede neemt. Het bestuur van de Velpse club heeft hem een aanbieding gedaan.
“Ik heb het prima naar mijn zin bij DVOV, maar ik ben nu aan het inventariseren of er spelers aan het einde van het seizoen stoppen”, vertelt Arentsen. “Blijft iedereen, dan is de kans heel groot dat ik dat ook doe. Er moet wel perspectief zijn. Als er 4 of 5 spelers zouden stoppen, wordt het heel moeilijk, omdat we dit seizoen geen A1-elftal hebben en er dus nog geen jeugd doorstroomt.”

Chris Lankwarden, trainer van zondagvijfdeklasser ESCA, heeft nog niet met zijn bestuur gesproken over een langer verblijf bij de Arnhemse club. “Maar dat zal wel op korte termijn gaan gebeuren”, vertelt Lankwarden, bezig aan zijn derde seizoen bij ESCA.
Lankwarden wil zelf ook graag weten waar hij aan toe is. “Want ik wil wel verder als trainer. En dat kan wat mij betreft bij ESCA, want we zitten nog steeds in de opbouwfase. Het gaat goed met de club, maar het kan nog beter en daar wil ik graag aan meewerken.”

Mag de trainer na dit seizoen blijven?

27 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Zijn de regionale voetbalclubs tevreden over hun trainer? Wordt het lopende contract verlengd of nemen vereniging en trainer na dit seizoen afscheid van elkaar? De meeste clubs nemen voor 1 januari een besluit. Vandaag deel 3.

Trainer Marcel Tombokan hoopt op korte termijn tot een akkoord te komen met het bestuur van Ostrabeke over contractverlenging. “Het bestuur heeft mij een aanbieding gedaan en daarover zijn we in gesprek”, vertelt de Arnhemse trainer, die bezig is aan zijn derde seizoen bij de zaterdagse derdeklasser. “Ik heb het erg naar mijn zin bij Ostrabeke, het is een leuke vereniging en ook sportief gaat het goed.”
Na het behaalde kampioenschap in de vierde klasse staat Ostrabeke nu op een vierde positie in de derde klasse A. Met 22 punten uit 12 wedstrijden is Ostrabeke kansloos in de strijd om de titel (Excelsior Zetten is met 39 uit 13 koploper), maar de Oosterbeekse ploeg doet volop mee voor een plek in de nacompetitie.

Het bestuur van Sportclub Oranje is erg enthousiast over trainer Frank Koch. De Nijmegenaar heeft bij de Arnhemse club de eerste zaterdagselectie onder zijn hoede. “En dat gaat super de luxe”, zegt Leen Huizer, bestuurslid technische zaken. “We gaan met Frank om de tafel en ik verwacht geen problemen. Op onze nieuwjaarsreceptie op 14 januari willen we duidelijkheid verschaffen.”
SC Oranje is in 4A een titelkandidaat. De achterstand op koploper DVE Tajanus bedraagt na 13 wedstrijden slechts 3 punten.

Het eerste zondagelftal, uitkomend in de vijfde klasse F, is dit seizoen al aan zijn derde trainer toe. Na het snelle vertrek van John Schenkers hield ook zijn opvolger het spoedig voor gezien. Na 2 trainingen en een verloren wedstrijd tegen Ewijk, eind september, stapte Binnie Klaver al op. Voorzitter John van Verseveld nam daarna de taken over. “We zijn nog steeds op zoek naar een andere trainer, maar zoals de zaken er nu voor staan, maakt John het seizoen af”, zegt Huizer. “John ligt heel goed in de groep, maar een ideale situatie is het niet. Op hem wordt nu roofbouw gepleegd, omdat hij naast zijn dagelijkse werkzaamheden ook nog voorzitter is. Maar we willen hoe dan ook voor volgend seizoen een nieuwe trainer.”
SC Oranje is momenteel een middenmoter in de vijfde klasse F van het zondagvoetbal.