Machtsvertoon SC Oranje, AZ 2000 krijgt lesje in effectiviteit

24 september 2017 | Van onze AS-redactie

Trainer Carel van der Velden van SC Oranje kon na afloop van het met 4-0 gewonnen duel in de derde klasse A bij SVP zijn geluk niet op. “Wat een wedstrijd. Veel individuele klasse en een geweldige teamprestatie.” Stadgenoot AZ 2000 ging in de eerste wedstrijd in 3A thuis onderuit tegen VRC: 0-3.

Na een van beide kanten rommelig eerste kwartier nam SC Oranje in de uitwedstrijd bij VRC in Veenendaal het heft in handen. “We waren daarna heer en meester met veel ‘lopende mensen’ en goed voetbal”, zei Van der Velden (foto), die zijn ploeg met een 1-0 voorsprong de rust in zag gaan. Mike Hieltjes was verantwoordelijk voor de Arnhemse treffer.|
Na de pauze bleven de gasten de aanval zoeken. Van der Velden: “Met verzorgd voetbal liepen we uit naar 0-4. We waren een paar maatjes te groot voor SVP, dat blij mag zijn dat de score niet veel hoger uitviel. We kregen nog heel veel kansen en zeker vier keer vlagde de grensrechter van SVP ten onrechte een aanval van ons af. Het was groots machtsvertoon van SC Oranje.”
Ilias Lakhal, Richard Valkenier en Bryan van Schooten scoorden in de tweede helft voor SC Oranje.

AZ 2000 speelde na het kampioenschap in de vierde klasse voor het eerst in haar historie een wedstrijd in de derde klasse. De Arnhemse ploeg werd meteen met de neus op de feiten gedrukt. “We kregen een lesje in effectiviteit. Het was leerzaam”, sprak trainer Patrick Baltus van AZ 2000 na afloop. “VRC krijgt voor rust twee kansen en scoort ook twee keer, wij kregen er eentje en die ging er helaas niet in.”
De thuisploeg was volgens Baltus voetballend niet minder. Nadat AZ 2000 een kans op 1-2 had laten liggen besliste SVP de wedstrijd: 0-2. Via Quacey Mamber en Yancey Baars kreeg AZ 2000 nog wel twee mogelijkheden, maar ook die pogingen leverden geen doelpunt op. Baltus: “
Een verdiende overwinning voor VRC en voor ons een zeer wijze les in degelijkheid en effectiviteit. Dat zijn de wetten van de derde klasse. Toch ben ik trots op de ploeg, omdat we zijn blijven voetballen en op zoek bleven naar het doelpunt. Niet getreurd. Op naar volgende week, uit tegen De Treffers. 

Klik hier voor de uitslagen.