Machteloos Vitesse buigt voor Ajax

12 december 2010 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft Ajax zondagmiddag in Gelredome geen pijn kunnen doen. De tamme Arnhemse ploeg verloor in Gelredome met 1-0 van de Amsterdammers. Christian Eriksen scoorde in de elfde minuut de enige treffer: 0-1.

De eerste helft was van de zijde van Vitesse niet om aan te zien. De thuisploeg toonde geen enkele bezieling en Ajax kon de bal zonder enige moeite eindeloos in de eigen ploeg houden. Demy de Zeeuw, die kort daarvoor was ontsnapt aan rood na een overtreding op Nemanja Matic, bracht in de elfde minuut na een prima aanval Eriksen in stelling. De Deen aarzelde geen moment en scoorde beheerst 0-1.
De thuisclub liep de rest van de eerste helft van het kastje naar de muur. De Amsterdammers konden het zich aanrekenen dat het duel bij rust al niet was beslist. De allerbeste kans was voor Miralem Sulejmani, maar de aanvaller had veel te veel tijd nodig.
Kort voor rust deelde Vitesse een speldenprikje uit, maar doelman Maarten Stekelenburg keerde de inzet van Davy Pröpper, die tijdens de pauze werd vervangen door Marco van Ginkel.
Na de hervatting beet Vitesse wat feller van zich af, maar tot grote daden kwam de thuisploeg niet. Ajax kende na de uitstekende eerste helft een enorme terugval, maar het machteloze Vitesse kon niet profiteren.
Voor Ajax was het de eerste competitiezege onder de nieuwe trainer Frank de Boer, die na de Champions League-overwinning op AC Milan zijn tweede succesje boekte.