‘Maatjes’ voor even geen vrienden

8 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Mitch Jurriëns scoorde 3 keer voor Arnhemia in de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. Het was niet voldoende om de finale te bereiken. De Bataven, met Renzo van Duren, was met 6-4 te sterk.

Laatste man Van Duren en middenvelder Jurriëns, beiden 20 jaar, kennen elkaar van ESA, waar ze samen 2 seizoenen in de B1 en 1 jaar in de A1 speelden. De Arnhemse ‘voetbalvrienden’ kregen het dinsdag in de slotfase nog even met elkaar aan de stok en dat zorgde in het enerverende duel zelfs nog voor een opstootje.
“Ik wilde snel een corner nemen. Wij stonden met 4-3 achter”, vertelde Jurriëns. “Maar toen pakte Renzo de bal en werden er over en weer een paar tikjes uitgedeeld.”
Vierdeklasser Arnhemia was in het eerste kwartier de betere ploeg geweest. Van Duren: “Wij zouden fel beginnen, maar daar kwam niets van terecht. Pas na een kwartier werden we wakker. Nee, verrast was ik niet door het spel van Arnhemia. Je weet vooraf dat zo’n ploeg er vol op gaat. Wij moeten laten zien dat we een eersteklasser zijn en daar een antwoord op hebben.”
“In het eerste kwartier hadden wij een penalty verdiend”, meende Jurriëns terecht. “We kregen daarna nog een grote kans, maar toen gaven we het ineens binnen 5 minuten weg.”
Twan Derksen en Rob Aarntzen zetten De Bataven op 2-0 en toen diezelfde Aarntzen er in de 35ste minuut ook nog 3-0 van maakte, leek het duel beslist. Op het voortreffelijke combinatiespel moest Arnhemia het antwoord schuldig blijven. “Wij dachten na rust de wedstrijd rustig uit te kunnen voetballen. Zeker nadat Rob Aarntzen kort na rust uit een penalty ook nog 4-0 maakte”, zei Van Duren. “Maar Arnhemia ging druk zetten en daar hadden wij het moeilijk mee. Toen het ineens 4-3 werd, schrok ik toch even. We kwamen snel wat gelukkig op 5-3 en toen was de wedstrijd gespeeld.”
Mitch Jurriëns, Roel Lanting en weer Jurriëns hadden Arnhemia bij 4-0 terug in de wedstrijd gebracht en de gelijkmaker hing in de lucht. Doelman Christiaan de Haan van De Bataven voorkwam de 4-4 van Jaap Dibbets, waarna De Bataven via opnieuw Rob Aarntzen (5-3) en Gertie Rikken (6-3) de zege veilig stelde. Mitch Jurriëns zorgde op aangeven van Rewan Hamdaziz met een fraaie kopbal voor 6-4.
“We hebben na de 4-1 laten zien hoe goed we kunnen voetballen”, zei Jurriëns. ”Na de 4-3 had ik het gevoel dat er meer in zat, maar de 5-3 was de nekslag. We zijn ook na die grote achterstand blijven voetballen. Ik vind dat we fantastisch hebben gespeeld.”

Programma Arnhem Cup
Donderdag 9 juni

Halve finale: RKHVV – FC Presikhaaf (19.30 uur)
Maandag 13 juni, 19.00 uur
Finale:
De Bataven – winnaar RKHVV-FC Presikhaaf