Maakt VDZ met zege op MASV titelstrijd in 3C weer spannend?

23 maart 2019 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de twintigste speelronde afgewerkt. VDZ – MASV is de kraker in de derde klasse C van het zondagvoetbal. Neemt MASV een voorschot op de titel of maakt VDZ de kampioensrace weer spannend? En gaat het seizoen voor De Paasberg in de vierde klasse E van het zaterdagvoetbal als een nachtkaars uit of mengt de ploeg van trainer Paul van Koppenhagen zich door een ege op DVOV nog in de strijd voor een plek in de nacompetitie? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
Uni VV – AZ 2000 (14.00 uur)

Na vijf nederlagen op rij boekte AZ 2000 vorige week zaterdag eindelijk weer eens een behoorlijk resultaat. Het gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen ESA (2-2) vierde de ploeg van trainer Patrick Baltus als een overwinning. Bryan van Schooten (1-0 en 2-2) was verantwoordelijk voor die twee treffers.

Twee vingers van Frank van Elk (10) voor Bryan van Schooten na de 2-2 tegen ESA. (Foto: Jan van Zomeren)

AZ 2000, twaalfde een voorlaatste met 12 punten uit 16 duels, vertrekt daardoor met enig vertrouwen zaterdagmiddag naar Nijmegen voor de kraker met Uni VV, negende met 14 uit 16. Een uitgelezen kans om minimaal ye stijgen naar de ‘veilige’ tiende plaats, waardoor AZ 2000 ook de nacompetitie ontloopt. Baltus kan bovendien weer een beroep doen op Yancey Baars en Wijnand Verweij, die beiden tegen ESA een schorsing uitzaten. AZ 2000 zal er ook alles aan doen de 8-2 nederlaag die de ploeg op 23 februari thuis leed tegen Uni VV, uit te wissen.
Prognose: 2-2

Vierde klasse E
De Paasberg – DVOV (14.30 uur)

DVOV pakte de eerste periodetitel en is al verzekerd van de nacompetitie. De prestaties van de Velpse ploeg waren voor de winterstop zo goed, dat zelfs voorzichtig over een kampioenschap kon worden gesproken.
Na de winterstop ging het echter helemaal mis. Tegen de concurrenten Eefde (2-0 nederlaag), Eerbeekse Boys ( 4-2 verlies) en Harfsen (1-1) pakte de formatie van trainer Patrick de Nooijer slechts één punt. Met 24 punten uit 13 duels lijkt de achterstand op Eefde (31 uit 13) nu te groot om nog een serieuze gooi naar de titel te kunnen doen. DVOV kan zich dus al volledig richten op de nacompetitie.

Op basis van een hoge eindklassering kan ook De Paasberg (vijfde met 19 uit 12) daarvoor nog in aanmerking komen. Eerbeekse Boys (tweede met 24 uit 12) en Harfsen (derde met 24 uit 13) zijn nog niet uit het zicht verdwenen. Een zege op DVOV is voor de ploeg van Paul van Koppenhagen dan wel een vereiste.
Prognose: 2-1.

Zondagvoetbal
Derde klasse C
VDZ – MASV (14.00 uur

Habib Al Mohsinawi

Deze Arnhemse stadsderby staat volledig in het teken van de titelstrijd. Na het verlies van VDZ in de thuiswedstrijd tegen SML (1-2) leken de kampioenskansen voor VDZ wel verkeken. OBW verloor echter twee keer op rij, waardoor de Zevenaarse ploeg (35 uit 18) de koppositie moest afstaan aan MSV (39 uit 18). Daardoor is ook VDZ ineens weer in beeld, want na de 6-1 zege bij MvR neemt de ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi de derde plaats in met 33 uit 15. Een zege op MASV betekent dat de titelstrijd weer helemaal open ligt en biedt zelfs ook weer kansen voor SML en SC Rheden (beide 32 uit 18).

De heenwedstrijd eindigde in een gelijkspel (1-1) en daar zou MASV nu ook vrede mee kunnen hebben. Voor VDZ telt alleen de winst, want dan is de achterstand teruggebracht tot twee punten.
Prognose: 2-2.

SC Rheden – Grol (14.00 uur)
SC Rheden presteert dit seizoen boven verwachting. Velen zagen in de ploeg van trainer Wilco Klop een degradatiekandidaat, maar de Rhedense coach heeft van zijn formatie een hecht collectief weten te maken. SC Rheden (32 uit 18) is plotseling een kandidaat voor de nacompetitie. een hoge eindklassering kan daarvoor zorgen.

De Rhedenaren moeten dan zondagmiddag wel afrekenen met Grol, dat met 31 uit 18 slechts een plek lager staat. In de heenwedstrijd deed SC Rheden al prima zaken door in Groenlo op 20 januari met 2-0 te winnen. Pakt de ploeg van Wilco Klop opnieuw drie punten, dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren aan de IJsselsingel.
Prognose: 2-1.

Derde klasse D
Brakkenstein – Eldenia (14.30 uur)

Erwin Koen

Eldenia presteert traditioneel goed aan het einde van de competitie. Of de inhaalrace slaagt die de ploeg van trainer Erwin Koen ook dit seizoen moet maken om nog een plek in de nacompetitie te bemachtigen, is de vraag. In de strijd om de tweede periodetitel is Eldenia nog niet uitgeschakeld, maar bij een zege op Brakkenstein zouden de Eldenaren ook nog via een hoge eindklassering in de race blijven voor de nacompetitie.
In uitwedstrijden presteert Eldenia echter onder de maat. Alleen bij Arnhemse Boys werden dit seizoen de drie punten mee naar huis genomen.
Prognose: 0-1.

Bob van Zomeren slalomt door de ESA-defensie. (Foto: jan Zomeren)
Arbiter Wendel de Wit ziet bij aanvang van het duel AZ 2000 – ESA niet de sprong van een AZ-speler. (Foto: Jan van Zomeren)