Maakt MASV favorietenrol waar?

8 september 2013 | Van onze AS-redactie

Maakt MASV zijn favorietenrol in de vierde klasse F van het zondagvoetbal waar? En wat kan RKHHV in de hoofdklasse C? Hoe zal het Eldenia, SML en VDZ vergaan in 3D? ZIJN VVO en Veluwezoom titelkandidaten? Een prognose.

 

HOOFDKLASSE C
RKHVV
raakte onder anderen Jop van Steen kwijt aan Achilles’29, maar de Huissense formatie kreeg er ook volop versterkingen bij. De gelouterde trainer Frans Koenen kent het klappen van de zweep en kan met zijn ploeg dit seizoen wel eens voor verrassingen gaan zorgen.
Prognose: plek vijf tot en met acht.

EERSTE KLASSE E
De selectie van FC Presikhaaf onderging een metamorfose. Trainer Dennis van Beukering heeft al bewezen een team te kunnen smeden, maar een plek in de top van deze klasse lijkt te veel gevraagd.
Prognose: vijfde tot en met achtste plek.

Met een weer erg jong elftal moet trainer Bram van Aken van Rheden zijn ploeg behouden voor de tweede klasse. Mitch Olyslager zegde toe naar Rheden te komen, maar keerde nog voor de eerste bekerwedstrijd terug naar SDOUC. Toch zal Van Aken zijn ploeg naar een veilige haven loodsen, maar dat het een lastig seizoen wordt, staat vast.
Prognose: tiende plaats, dus net geen nacompetitie om degradatie.

TWEEDE KLASSE I
Jonge Kracht zag een aantal waardevolle krachten vertrekken, zoals Kevin Peters (MASV), Stephen Könnemann (DZC’68) en Ted Bronkhorst (VVO). Daar stond slechts de komst van Perry Nesselaar (Presikhaaf), Michel Jansen (Angeren) en aanwas uit eigen jeugd tegenover. Een periodetitel lijkt er dan ook niet in te zitten.
Prognose: middenmoot.

DERDE KLASSE D
Het gepromoveerde Eldenia lijkt van de drie Arnhemse ploegen in deze klasse de beste papieren te hebben. Enkele oudgedienden (Vincent Saenen en Marvin Duurtsema van Arnhemse Boys, Tim Awater van VDZ) keerden terug en zij zullen door trainer Barry Heijse moeiteloos ingepast worden. Eldenia zal dit seizoen gaan verrassen.
Prognose: plek in nacompetitie om promotie.

SML zag bijna traditiegetrouw weer veel spelers vertrekken. Daar staat de komst van vele anderen en enkele A-spelers uit eigen gelederen tegenover. Trainer Bert Hendriks moet dus opnieuw bouwen aan een ploeg. Daar slaagt hij jaarlijks in, maar in deze derde klasse zal SML het moeilijker krijgen dan eerder in 3C.
Prognose: rechter rijtje, handhaving op het nippertje.

Ook VDZ zit dit jaar in 3D en de ploeg van de trainers Willy Melchers (vierde seizoen) en Vincent Courbois lijkt een zwaar seizoen tegemoet te gaan. Met nagenoeg dezelfde selectie moet VDZ de slechte serie van vorig seizoen na de winterstop doorbreken.
Prognose: rechter rijtje, handhaving op het nippertje.

VIERDE KLASSE D
Met de terugkeer van onder anderen Ted Bronkhorst (Jonge Kracht) en Ramon van Steenbergen (Arnhemse Boys) lijkt VVO een serieuze kandidaat voor de titel. Of het ook zover komt, hangt van meer factoren (geluk, blessures, schorsingen) af. Trainer Eric Arentsen beschikt over een prima selectie.
Prognose: plek in de top drie.

Sportclub Veluwezoom start elk seizoen prima, maar valt daarna terug. Slaagt trainer Giovanni Zweers er met zijn ploeg in die spiraal te doorbreken, dan behoort ook deze Velpse ploeg weer tot de favorieten.
Prognose: plek in top drie.

Het gepromoveerde Sportclub Westervoort gaat in 4D voor verrassingen zorgen. De jonge ploeg van trainer Bob Hartemink is weer een jaar rijper en behoort voetbaltechnisch tot de betere ploegen.
Prognose: plek bij de eerste vier.

VIERDE KLASSE F
MASV is de torenhoge favoriet in deze klasse. De ploeg van trainer Vincent Selhorst haalde met onder anderen Nicky Hofs (Vitesse) en Jhon van Beukering (FC Presikhaaf) zoveel kwaliteit binnen, dan het bijna niet mis kan gaan. Selhorst loopt ook niet weg voor de favorietenrol.
Prognose: kampioen.

Trainer Ricardo Gil Muiños moet na de degradatie bij Arnhemse Boys bouwen aan een nieuwe ploeg. De selectie onderging opnieuw grote veranderingen. Met de komst van doelman Jeffrey Rutten heeft Arnhemse boys in ieder geval een betrouwbare doelman in de gelederen.
Prognose: plek in de top vier.

Het gepromoveerde ESCA kan in waarschijnlijk zijn laatste jaar als zelfstandige vereniging voor verrassingen zorgen. Prognose: subtop.

OVC’85 kan gerust als een outsider in de titelrace worden gezien. Met de terugkeer van Haris Kandzetovic (Duno) en de komst van Alex Peters en Rachid Harrak Gharafi (beiden Elsweide) heeft de Oosterbeekse ploeg er veel scorend vermogen bij. Blijft de discipline gehandhaafd, dan doet OVC’85 mee om de bovenste plaatsen.
Prognose: plek in top vier.

VIJFDE KLASSE G
Arnhemia
kreeg met de terugkeer van Maikel Peters (ESA) een kwaliteitsinjectie. Na de degradatie lijkt een plek in de subtob het hoogst haalbare.
Prognose: subtop.

Eendracht zal geen rol van betekenis spelen. De Arnhemse ploeg is een middenmoter of net daaronder.
Prognose: plek negen tot en met dertien.

De grootste tegenstander van De Paasberg is De Paasberg zelf. Kwalitatief behoort de Arnhemse ploeg tot de betere teams. Dat bewijs leverde De Paasberg al in de strijd om de KNVB districtsbeker. Gebrek aan discipline is jaarlijks een valkuil, maar met het trainersduo Badr Azoum/Michel van der Steen aan het roer lijkt dat dit seizoen wel goed te komen.
Prognose: kampioen.

Elsweide is de ploeg die kan gaan stunten. Enkele dragende spelers vertrokken, maar daar kwamen ook goede voetballers voor terug.
Prognose: subtop.

SC Oranje is dit seizoen weer gestart met een zondagselectie. In de strijd om de KNVB districtsbeker verloor de ploeg met 9-1 van MASV, maar won het met 8-0 van Aerdt. Op basis van deze wedstrijden gaat SC Oranje niet tot de top van 5G behoren.
Prognose: plek net onder de middenmoot.