Lustrumeditie Rozendaalse Veldloop

3 september 2013 | Van onze AS-redactie

Woensdagavond 4 september wordt voor de 30ste keer de Rozendaalse Veldloop gehouden. De deelnemers hebben de keuze uit twee afstanden: 12 kilometer of 5,5 kilometer.

 

Start en finish vinden plaats in park Rosendael tegenover de Boerderij. De prestatieloop over 12 kilometer begint om 19.00 uur, de atleten op de 5,5 kilometer gaan 0m 19.10 uur van start.
Zowel op de 12 als de 5,5 kilometer krijgen de atleten meteen te maken met een pittig klimmetje langs het kerkhof omhoog. Er volgen dan voor beide lopen een aantal lange bospaden. In het parcours van de 12 kilometer zijn de beruchte ‘Zwarte Bulten’ opgenomen, die hun naam alle eer aan doen. De laatste kilometer van beide lopen is een verharde afdaling naar de finish.
Inschrijven voor de Rozendaalse Veldloop kan alleen op de avond zelf vanaf 18.00 uur bij de start/finish tegenover de boerderij in park Rosendael. Het inschrijfgeld bedraagt voor beide afstanden 5 euro.
Bij de mannen ging de zege op de 12 kilometer in 2012 naar Tom Egging. de Westervoorter finishte vijf seconden eerder dan Arnhemmer Tim van Dongen, de nummer twee. Bij de vrouwen was Irene Kalter uit de Deventer de sterkste. Zij eindigde voor Marlinde Doorn (Rheden) en Gerda Joseph (Arnhem).
Patrick Weijers uit Rheden won in 2012 voor de tweede opeenvolgende keer de loop over 5,5 kilometer, Hij bleef de Arnhemmers Gaby van Caulil (foto) en Wouter Hoefsloot voor.
Bij de vrouwen ging de zege naar Esther Tanck uit Arnhem. Mieke Evers (Elst) en Iris Brunsmann (Arnhem) werden respectievelijk tweede en derde.