Louis Bosman nieuwe trainer Arvevo

20 december 2010 | Van onze AS-redactie

Door onze AS-redactie

Louis Bosman wordt de nieuwe trainer van de volleybalsters van Arvevo. Alleen zaken van organisatorische aard kunnen een overeenkomst tussen trainer en club nog in de weg staan. Bosman had eerder de vrouwenselectie van Agilitas en Sparta Zelhem onder zijn hoede.

“We hebben nog een probleem met de trainingstijden”, legt Niels Houthuijzen, voorzitter van de technische commissie uit. “Louis Bosman kan niet op een bepaalde dag, waarop nu getraind wordt. We moeten dus naar een ander tijdstip op een andere dag. Maar dat heeft ook gevolgen voor een andere groep. En in sporthal Kermisland wordt eveneens getraind door handbalvereniging UDI 1896.”
Arvevo traint met zijn teams zowel in sporthal Kermisland als in de Dumpel in Velp. Mogelijk zit daar een oplossing. “We willen de nieuwe trainer in ieder geval tegemoet komen door te kijken wat de mogelijkheden zijn. Of de deal niet doorgaat als het niet lukt? Dat durf ik nog niet te zeggen, maar we hebben meerdere opties. Het is natuurlijk de ideale situatie als een trainer op beide trainingsavonden voor de groep staat.”
Het is de bedoeling dat Bosman op zeer korte termijn de trainingen gaat leiden. De eerste competitiewedstrijd met Bosman als coach is op zaterdag 15 januari 2011. Arvevo speelt dan in Bovenkarspel tegen Simokos.
Het eerste vrouwenteam van Arvevo begon dit seizoen zonder trainer. Eind oktober werd Peter Cijnssen bereid gevonden de groep te leiden, maar omdat de klik met de dames ontbrak, stapte hij na drie weken op. De speelsters van Arvevo deden daarna een beroep op Ivo Martinovic, die momenteel de mannen van het veenendaalse VCV, een club uit de A-league, onder zijn hoede heeft. . Martinovis was genegen tijdelijk hulp te bieden en de trainingen voorlopig te verzorgen.


Het volleybalteam van Arvevo.