Loting Europa League: Vitesse naar Luxemburg of Roemenië

20 juni 2018 | Van onze AS-redactie

Vitesse speelt in de tweede voorronde van het toernooi om de Europa League tegen de winnaar van het duel Racing Union Luxemburg – FC Viitorul Constanta (Roemenië). De heenwedstrijd op vreemde bodem is op donderdag 26 juli, de return in Gelredome op donderdag 2 augustus.

FC Viitorul is in de eerste voorronde de favoriet in het duel met Racing Union Lëtzebuerg. De Roemeense club werd in 2009 opgericht door de Roemeense stervoetballer Georghe Hagi. In 2014 werd de ‘Maradona van de Karpaten’, zoals Hagi wordt genoemd, aangesteld als trainer van FC Viitorul.
In 2017 werd de ploeg onder zijn leiding voor het eerst kampioen van Roemenië, afgelopen seizoen eindigde FC Viitorul in de reguliere competitie op een gedeelde vierde plaats met 44 punten uit 26 duels. Na de wedstrijden in de kampioenspoule, met zes ploegen, stond FC Viitorul ook vierde. CFR Cluj pakte de Roemeense titel.

Racing Union Luxemburg plaatste zich voor de voorronde van de Europa League door de beker van Luxemburg te winnen. In de finale tegen Hostert eindigde in een gelijkspel (0-0), maar in de strafschoppenserie had Racing Union de zenuwen het meest in bedwang.
In de competitie eindigde Racing Union op een zevende plaats met 35 punten uit 26 duels. De achterstand op kampioen F91 Dudelange bedroeg maar liefst 33 punten.

Vitesse begint zondag 24 juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op Papendal presenteert de selectie van trainer Leonis Slutsky zich aan de eigen fans. De eerste training begint om 11.00 uur.
Van 4 tot en met 17 juli belegt Vitesse een trainingskamp in het Oostenrijkse Karinthië. In die periode speelt de Arnhemse ploeg drie oefenwedstrijden.

(later meer)