Loting Arnhem Cup met 19 clubs

2 maart 2017 | Van onze AS-redactie

Negentien ploegen hebben zich dit seizoen ingeschreven voor het 48e voetbaltoernooi om de Arnhem Cup bij de senioren. Aan het pupillentoernooi doen 24 clubs mee. De loting zal vrijdag 3 maart worden verricht tijdens een Sportcafé in het clubhuis van de Arnhemse voetbalvereniging Eendracht.

Hoofdklasser RKHVV is de hoogst spelende club die deelneemt aan het toernooi om de Arnhem Cup. De Huissense ploeg staat in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal op een achtste plaats, maar heeft nog achterstallige duels en doet nog volop mee om een plek in de nacompetitie. De formatie van trainer Frans Koenen won de Arnhem Cup voor het laatst in 2014. RKHVV was toen na verlenging met 4-2 te sterk voor Spero.
Het ambitieuze Duno, dat de edities van de Arnhem Cup in 2015 (Spero, 1-1, strafschoppen) en 2016 (VDZ, 2-0) won, is de enige eersteklasser. De ploeg uit Doorwerth behoort dit seizoen in 1D van het zaterdagvoetbal tot de titelkandidaten.
Tweedeklassers ontbreken in het Arnhem Cuptoernooi van 2017. Het deelnemersveld wordt aangevuld met vijf derde-, acht vierde- en vier vijfdeklassers.

De voetbaltrainers Wouter van der Ent (AVW ’66), Peter Gerritsen (ESA), Wim Kamphuis (OVC ’85) en Marcel Gerrist (MASV) zijn op vrijdag 3 maart te gast in het sportcafé in het clubhuis van de Arnhemse voetbalvereniging Eendracht. De vier voetbaltrainers zullen onder meer met elkaar in discussie gaan over de staat van het Arnhemse en regionale amateurvoetbal. Ook de topper AVW ’66 – ESA, die zaterdag 4 maart in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal op het programma staat, zal niet onbesproken blijven. De vier trainers zullen ook de loting verrichten voor de Arnhem Jeugd Cuop en de Arnhem Cup. Het sportcafé in het clubhuis van Eendracht aan de Doorwerthlaan in Arnhem begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

* Foto boven: Stan Minderaa van VDZ poogt een aanvaller van Duno af te stoppen tijdens de Arnhem Cupfinale van 2016. (Foto: Nico Kooij)

Deelnemers Arnhem Cup (senioren): AVW ’66, Angeren, Arnhemia, Arnhemse Boys, Duno, DVOV, Eendracht, Eldenia, Elsweide, ESA, MASV, SC Orranje, OVC ’85, De Paasberg (za), De Paasberg (zo), RKHVV, Westervoort, VDZ, SC Veluwezoom (zo).
Deelnemers Arnhem Jeugd Cup (D-pupillen): Arnhemse Boys, AVW ’66, AZ 2000, De Paasberg, DVOV, Eendracht, Eldenia, Elistha, Elsweide, ESA, Groessen, GSV ’38, GVA, Jonge Kracht, OVC ’85, Rheden, RKHVV, Driel, SML, VDZ, Veluwezoom en VVO.

Speeldata senioren
Eerste ronde: dinsdag 4 april, aanvang 20.00 uur.
Tweede ronde: dinsdag 11 april, aanvang 20.00 uur.
Kwartfinales: dinsdag 25 april, donderdag 2 mei, dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei, aanvang 20.00 uur.
Halve finales: dinsdag 16 mei, donderdag 18 mei, aanvang 20.00 uur.
Finale: maandag 5 juni, tweede pinksterdag, aanvang 19.30 uur.
Vanaf de kwartfinales wordt het toernooi afgewerkt op het terrein van Eendracht op sportpark Over het Lange Water aan de Doorwerthlaan.

Speeldata jeugd
Eerste ronde: woensdag 12 april, aanvang 19.00 uur
Tweede ronde: woensdag 10 mei aanvang 19.00 uur
Halve finales en finales:
B-categorie: maandag 5 juni aanvang 11.00 uur
A-categorie: maandag 5 juni aanvang 12.30 uur
De halve finales en de finale zijn op het terrein van Eendracht.

Zie ook: vier voetbaltrainers te gast in sportcafé bij loting Arnhem Cup (klik hier)