Lot koppelt handbalsters AES Arnhem in beker aan sterk Voorwaarts Twello

17 november 2016 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van AES Arnhem hebben het bij de loting voor de tweede ronde van de landelijke handbalbeker niet getroffen. De ploeg van trainer trainer Björn Willunat werd gekoppeld aan Voorwaarts Twello, dat koploper is in de tweede divisie A. Het bekerduel wordt op woensdag 7 december in sporthal Jagtlust in Twello gespeeld. De aanvang is 20.15 uur.

AES Arnhem was in de eerste ronde van het bekertoernooi te sterk voor hoofdklasser LHC. In Lemerlerveld won AES met 27-19. Voorwaarts Twello had de vorige ronde geen enkele moeite met OBW, dat in Zevenaar een ongenadig pak slaag kreeg: 17-41. In de tweede divisie A is Voorwaarts Twello nog ongeslagen. Alle zes gespeelde duels werden in winst omgezet.
AES Arnhem heeft het in de tweede divisie B een stuk lastiger. Met 5 punten uit 6 wedstrijden staat de Arnhemse ploeg op een gedeelde zevende plaats.

De strijd om de landelijke beker wordt eerst in regio ’s afgewerkt. In regio 2 staat behalve Voorwaarts Twello – AES Arnhem ook Wijhe – Nieuw-Heeten op het programma. De winnaars plaatsen zich voor de regiofinale, die op 10,11 of 12 januari wordt gespeeld. In totaal worden er zes regiofinales gespeeld. De zes winnaars plaatsen zich samen met de tien ploegen uit de eredivisie voor de achtste finales van de landelijke beker.

* Foto: Karlijn Abbenhuis van AES Arnhem waagt een doelpoging tijdens het competitieduel met Velo. (Foto: Walter Veerman)

Loting Tweede ronde NHV-beker
Dinsdag 6 december
DSVD – De Tukkers
Wijhe – Nieuw Heeten
Handbal Venlo 2 – V en L 2
Hercules – VOC 2
Gemini – Quintus 2
Woendag 7 december
Borhave – DSVD
Voorwaarts Twello – AES Arnhem (20.15 uur, Jagtlust, Twello)
RHV – Dongen
Donderdag 8 december
BSAC – BFC
Oliveo – Heerle
Berdos – VZV
Westsite is vrijgeloot