Lot Elsweide hangt aan zijden draad

25 april 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het zondagelftal van Elsweide heeft maandag in 5F een punt gepakt tegen Barneveld (1-1). De ploeg van trainer Philip Karman werd op de ranglijst echter gepasseerd door Edesche Boys en staat nu twaalfde en laatste.

Edesche Boys veroverde 3 punten door in het restant van 1 minuut een 3-2 voorsprong tegen FC Jeugd vast te houden. Met nog 2 duels voor de boeg heeft Elsweide 1 punt achterstand op de Edenaren. De nummer laatst degradeert, de nummer 11 speelt in de nacompetitie.
In een hoogst vermakelijk duel was doelman Ricardo Praag van Elsweide de grote man. Vooral na rust schoten de aanvallers van Barneveld uit alle hoeken en gaten op zijn doel, maar de 22-jarige keeper hoefde slechts eenmaal te capituleren. Aan de 0-1, in 5e minuut na rust, had hij overigens geen schuld.
Elsweide, dat tot het duel met Barneveld pas 20 keer had gescoord en al 113 doelpunten tegen kreeg, kwam in de 60ste minuut op gelijke hoogte. Kevin Barthen controleerde een weggekopte bal met de borst en bedacht zich geen moment. Van buiten het strafschopgebied nam hij de bal ineens op de schoen: 1-1.
Kort daarop was Mike van Ipkens met een vrije trap nog heel dicht bij 2-1, maar de doelman van Barneveld redde ten koste van een corner. De ene na de andere kans was daarna niet aan de bezoekers besteed. Doelman Ricardo Praag van Elsweide haalde alles uit zijn doel. “Het ging wel lekker vandaag”’, zei Praag met een brede grijns. “Wij gaan ook niet degraderen. OVC ’85 is volgende week waarschijnlijk een maatje te groot, maar dan moet het in de laatste wedstrijd tegen Dierense Boys maar gebeuren. Tenzij Edesche Boys natuurlijk te veel punten pakt.”
Praag meldde zich kort voor de winterstop aan bij Elsweide en stond niet veel later in het doel. “Ik had 10 jaar niets gedaan. Bij de D-pupillen van ESA heb ik daarvoor mijn laatste wedstrijd gekeept.”

Uitslagen 5F
Zaterdag:
Dierense Boys – De Paasberg  2-1 (gestaakt)
SVHA – Barneveld                      5-1
Maandag:
Elsweide – Barneveld                 1-1
ESCA – SVHA                              6-2
Edesche Boys – FC Jeugd         3-2